Održana sjednica Gradskog vijeća Zlatara

U svrhu lakšeg prijavljivanja projekata na EU i nacionalne natječaje, kreće se u izradu Razvojne strategije Grada Zlatara od 2019. do 2025. godine

Objavljeno: 25.01.2019. zagorjeinternational

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Zlatara izglasana je Odluka o pokretanju postupka izrade Plana razvoja Grada Zlatara – Razvojne strategije Grada Zlatara od 2019. do 2025. godine.

Usklađivanje

Kako je pojasnila gradonačelnica Jasenka Auguštan-Pentek, riječ je o revidiranju postojeće Strategije, zbog usklađivanja s regionalnim, nacionalnim i europskim strateškim dokumentima, kako bi se izradio kvalitetan dokument za buduće prijave projekata na EU i nacionalne natječaje. Prijedlog Strategije će biti na javnoj raspravi, što znači da će se moći uključiti i svi zainteresirani građani. U izradi je i Strategija razvoja poljoprivrede te u pripremi Strategija razvoja turizma, koje će se sve objediniti, u cilju razvoja grada u svim segmentima.
Gradonačelnica je vijećnike informirala i o aktualnim radovima i planovima, pa je tako najavila javnu nabavu za izgradnju nogostupa u Varaždinskoj ulici. Radove čiji početak se očekuje u proljeće ove godine, će sa 700.000 kuna financirati Grad Zlatar, a s 900.000 kuna Županijska uprava za ceste KZŽ. Također, Hrvatske ceste su stavile u plan nastavak uređenja ceste D- 29 do Zlatar Bistrice, a trenutno se rješavaju imovinsko-pravni odnosi.

Prezentacija na tabletima

Inače je vijećnicima održana i kraća prezentacija o e-sjednicama, novom načinu na koji će se ubuduće održavati sjednice. Naime, Grad je prošle godine, s ciljem informatizacije poslovanja, svim vijećnicima nabavio tablet računala za sjednice, kako bi se smanjili troškovi printanja materijala i svih pratećih dokumenata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba