Središnji državni ured za šport objavio je javni poziv za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2019. godini na području jedinica lokalne samouprave.
Ured će tako, u cilju poticanja razvoja sportske infrastrukture te zadovoljavanja javnih potreba u sportu kroz rekonstrukcije postojeće ili izgradnju nove sportske infrastrukture, sufinancirati 80 posto od ukupnog iznosa potrebnog za izgradnju ili opremanje. Najviši iznos sufinanciranja može iznositi 700.000 kuna s PDV-om. Ostatak sredstava potrebnih za realizaciju projekta prijavitelji su dužni osigurati iz drugih izvora. Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, a prijavljuju se uređene i opremljene površine i objekti, u kojima se provode sportske djelatnosti, a koje su između ostalog u vlasništvu lokalnih jedinica i trajno se koriste za sport.
Prijave se šalju Središnjem državnom uredu za šport, rok za podnošenje zahtjeva je do 20. veljače, a svi detalji ovog javnog poziva mogu se pronaći i na internetskoj stranici Zagorske razvojne agencije.