Završeno 9. Međunarodno prvenstvo Grada Krapine u šahu

Zlatko Svrtan iz ŠK Gaj Mače po treći puta osvojio “Krapina open”

Objavljeno: 22.01.2019. AB

Završeno je Međunarodno prvenstvo Grada Krapine u šahu, 9. po redu “Krapina open”, na kojem je nastupilo 55 igrača iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a bodovi su se skupljali za međunarodni i nacionalni poredak. Igralo se 7. kola, a to je bilo zajedničko natjecanje šahistica i šahista svih generacija, od najmlađeg 11-godišnjeg Šimuna Mlinarića iz Donje Stubice, do najstarijeg 84-godišnjeg Leopolda Vincelja iz Krapine.
Pobjednik turnira je Zlatko Svrtan, član ŠK Gaj, Mače, što mu je bila ukupno treća pobjeda na ovom turniru. Drugoplasirani je bio Ivo Jelečević iz Svete Nedelje, a treći FIDE majstor Damir Samovojska član ŠK Straža, Hum na Sutli. Četvrto mjesto osvojio je Zvonko Takač iz Samobora, dok je peti bio aktualni juniorski prvak Hrvatske u konkurenciji do 17 godina, Oliver Kukas iz Oroslavja. Nagrade su dobile i Ela Grdenić članica ŠK Donja Stubica – kadetkinja i Nikolina Golub članica ŠK Draga, Rijeka – juniorka.
Posebno se istaknuo 12-godišnji Borna Franc član ŠK Samobor, koji je najuspješniji kadet i najuspješniji u kategoriji međunarodnog rejtinga do 1800 bodova. U kategoriji do 2000 rejting bodova najbolji je bio Denis Buhin iz Bjelovara član ŠŠK Konaki, Novo Virje. Dosad najmasovniji turnir odigran je u Restoranu “Pod starim krovovima”, a otvorio ga je zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba