Osnovna škola Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog poziva sve zagorske učenike:

Uzmite olovku, kameru, kist i predstavite svoje rješenje za okoliš čist – možda baš vaš rad osvoji vrijednu nagradu

Objavljeno: 21.01.2019. JJ

Društvo za oblikovanje održivog razvoja – DOOR i Forum za slobodu odgoja – FSO, u okviru projekta “Moj okoliš, moja budućnost!”, u kojem kao partner sudjeluje i Osnovna škola Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog, organiziraju natječaj pod nazivom “Uzmi olovku, kameru, kist… Za okoliš čist”, za sve škole Krapinsko – zagorske županije.

Promicanje volontiranja

Natječaj se organizira s ciljem promicanja volontiranja za održivu lokalnu zajednicu te poticanja djece i mladih na promišljanje pojmova klime, okoliša i održivog razvoja za budućnost, odnosno, njime se želi odgovoriti na to kako pojedinci – učenici, učitelji, ravnatelji, roditelji, volontiranjem mogu doprinijeti čuvanju okoliša, smanjenju klimatskih promjena i održivom razvoju. Radovi u okviru ovog natječaja trebali bi predstaviti način na koji učenici vide važnost očuvanja okoliša, smanjenja klimatskih promjena te održivi razvoj. Učenički bi radovi, osim “u kakvom okolišu živim i kakav okoliš želim”, trebali dati i odgovor na pitanje “što ja kao učenik mogu učiniti za ljepši okoliš, klimu i održivi razvoj”.

22. travnja

Natječaj je otvoren do 15. veljače, a mogu se prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja KZŽ, s likovnim radovima, fotografijama, video radovima, pričama, pjesmama, esejima i plakatima. Nagrade će biti dodijeljene 22. travnja 2019., povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje. Sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici projekta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba