Olimpovci se s Plivačkog mitinga Medo vratili s 14 medalja

Najuspješniji kadet Patrik Erceg osvojio šest medalja i ostvario pobjedu na Mini Grand Prixu

Objavljeno: 21.01.2019. JJ

Na bazenu Jelkovec u Sesvetama održan je 8. Plivački miting Medo 2019., koji se boduje za HPS mini Grand Prix Hrvatska. Organizator je bio Plivački klub Medvešćak iz Zagreba. Na dvodnevnom natjecanju za kategorije kadeta i mlađih, održanom 19. i 20. siječnja, nastupilo je tristotinjak natjecatelja, među kojima i Olimp iz Zaboka, s pet dječaka i pet djevojčica, pod stručnim vodstvom trenera  Ivice Androića. Na 25- metarskom bazenu Jelkovec, Olimpovci su i ove godine odlično plivali. Ukupno su osvojili 14 medalja, od čega sedam zlatnih, četiri srebrne i tri brončane.

Zadržao vodstvo

Najbolji pojedinac iz redova Olimpa bio je kadet Patrik Erceg, s osvojenih šest medalja i pobjedom na Mini Grand Prixu. Tom je pobjedom zadržao vodstvo u ukupnom plasmanu. Bio je zlatni na 100 i 200 leptir, 400 slobodno i 200 mješovito. Na 100 i 800 slobodno bio je srebrni. Najviše medalja među plivačicama Olimpa osvojila je mlađa kadetkinja Emma Horvat. Zlatne medalje osvojila je na 100 i 200 leptir, srebrne na 100 slobodno i 200 mješovito, a brončana je bila na 400 slobodno. Najbolje plasirana plivačica Olimpa iz zbroja četiri discipline bila je kadetkinja Jana Pavalić. Bila je zlatna na 100 leptir i brončana na 100 slobodno. Nadomak medalji bila je na 200 leptir, osvojivši četvrto mjesto. U ukupnom plasmanu za Mini Grand Prix, osvojila je deseto mjesto i jedan važan bod.

Osobna vremena

Mlađi kadet Leon Novak osvojio je brončanu medalju na 800 slobodno, a peti je bio na 400 slobodno. Unutar prvih deset plasmana uvrstio se i kadet Mauro Šipek Glavač, koji je dva puta bio deveti i jednom deseti u leptiru i na 800 slobodno. Za Olimp iz Zaboka na ovom natjecanju nastupili su još i Ivan Fučkar, Patrik Dinjar, Vanja Bartol, Lori Šipek Glavač i Gita Vlahek. Svi su popravili svoja osobna vremena. Za kadete Olimpa nema odmora. Iduće natjecanje je Regionalno prvenstvo Hrvatske za kadete idući vikend u Sisku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba