Održana konstituirajuća sjednica 4. saziva Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području KZŽ

Za predsjednika Povjerenstva izabran Mladen Popović, članovi razmatrali pritužbe i pohvale pacijenata iz sandučića

Objavljeno: 20.01.2019. zagorjeinternational

U Krapini je u petak održana konstituirajuća sjednica 4. saziva Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Krapinsko – zagorske županije. Sjednicu je do izbora predsjednika vodila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je podsjetila kako je članove Povjerenstva, nakon provedenog Javnog poziva za isticanje kandidatura, imenovala Županijska skupština na svojoj sjednici održanoj u prosincu prošle godine. Članovi novog saziva Povjerenstva su Ljubica Jurina, Marija Mirt, Mladen Popović, Dubravko Sopek i Jasna Šalamon. Oni su među sobom za novog predsjednika Povjerenstva izabrali Mladena Popovića, a za zamjenicu Mariju Mirt.
– Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata savjetodavno je tijelo Županijske skupštine. Mi smo tu da budemo korektiv, odnosno spona između zdravstvenih ustanova i pacijenata. U svom radu ćemo dakako i dalje štititi prava i interese pacijenata, a pokušat ćemo dati i dodatni naglasak na njihovo educiranje o svim mogućnostima u zdravstvenom sustavu – istaknuo je novoizabrani predsjednik Povjerenstva Mladen Popović.
Povjerenstvo je na konstituirajućoj sjednici usvojilo Poslovnik u radu, te razmatralo izvješće za 2018. godinu, kao i nove pritužbe i pohvale pacijenata iz sandučića u zdravstvenim ustanovama.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba