[FOTO, VIDEO] Uz ovogodišnji blagdan Sv. Vinka, proslave uz tradicionalne špelancije organizirane su diljem Zagorja

POŽELJELI PLODNU GODINU, BOGATU DOBRIM VINIMA: U Gornjoj Stubici prvi trs orezao Milan Bandić, u Klanjcu proslavi Vincekova nazočio župan Kolar

Objavljeno: 19.01.2019. JJ

Uz ovogodišnji blagdan Sv. Vinka, proslave uz tradicionalne špelancije organizirane su diljem Zagorja. U Gornjoj Stubici je proslava počela u 13 sati, nakon mise kod kapelice sv. Vinka u Modrovcu. Kod restorana Rody okupili su se brojni gosti, među kojima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kojem je pripala i čast da oreže prvi trs.

Bili su tamo i načelnici Gornje Stubice i Stubičkih Toplica, Jasmin Krizmanić i Josip Beljak, a za bogat kulturno – umjetnički program pobrinuli su se Puhački orkestar Vatrogasne zajednice općine Gornja Stubica, Klapa Bistrica, Udruga kuburaša Hellenbach, Tamburaški sastav Stubički zvon, Hands & voice Tomi i Vladek, TS Pet za pet i gosti iz Slovenije. Blagoslov vinograda predvodio je gornjostubički župnik, vlč. Nikola Jurković, dok je meštar ceremonijala bio Željko Novosel.
A u vinogradu obitelji Novosel na Cesarskoj Vesi, Vincekovo su proslavili i članovi Društva vinogradara, vinara i prijatelja dobrog vina Antun Mihanović iz Klanjca. Obilježavanje početka sezonskih radova u vinogradima započelo je blagoslovom, nakon čega je orezan prvi trs i na njega obješen najbolji domaći suhomesnati proizvodi sa željom da godina bude plodna i bogata kvalitetnim vinima.
Na proslavi Vincekova u Klanjcu okupilo se 70-ak vinogradara i vinara s tog područja, a prisustvovali su i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin i direktorica ureda Turističke zajednice područja “Biser Zagorja” Tatjana Petranović Capar. Zajedničko veselo druženje uz Tamburaški sastav “Ekipa” nastavilo se tijekom poslijepodneva u vinoteci na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba