Potpisani ugovori o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za 2019. godinu

Iz proračuna Grada Zaboka Sportskoj zajednici 1,3 milijuna, Vatrogasnoj zajednici 400 tisuća, a Crvenom križu 100 tisuća kuna

Objavljeno: 18.01.2019. zagorjeinternational

U zabočkoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Hanžek potpisivao je ugovore o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za 2019. godinu sa Sportskom zajednicom grada Zaboka, Gradskim društvom Crvenog križa Zabok i Vatrogasnom zajednicom grada Zaboka.
Za financiranje djelatnosti Sportske zajednice i sportskih udruga te nadarenih sportaša, u proračunu je osigurano 1.355.000 kuna. GDCK Zabok ostvario je pravo na sto tisuća, a VZ grada Zaboka na 400 tisuća kuna.

– Mi smo jedan od najsportskijih gradova u ovom dijelu Hrvatske. Imamo preko 30 udruga u kojima je organizirano preko 1600 sportaša, a mi na neki način objedinjavamo njihov rad. Također, Sportska zajednica grada Zaboka prihvatila je obavezu upravljanja sportskom dvoranom – rekao je Ivan Jelenčić, predsjednik Sportske zajednice grada Zaboka.

Pohvala udrugama

U ime GDCK-a Zabok, ugovor je potpisala ravnateljica Željka Vukić.

– Sredstva koja su nam odobrena potpisivanjem ovog ugovora, omogućit će nastavak suradnje koju već dugi niz godina imamo s Gradom Zabokom, koji nas podržava u svim akcijama koje provodimo. To su prije svega projekt MIPOS, zatim akcije dobrovoljnog darivanja krvi, suradnja sa šest osnovnih i četiri srednje škole, pri čemu provodimo razne edukacije i slično – istaknula je Vukić.
Zapovjednik VZ-a grada Zaboka Dražen Sinković rekao je da će odobrena sredstva zasigurno još više unaprijediti vatrogastvo na području grada.

Gradonačelnik Hanžek je pohvalio rad zabočkih udruga.

Više sredstava

– Moram reći da smo mi apsolutno zadovoljni s onim što se događa, a plod toga je i financijski odaziv u proračunu grada. Kada se vode rasprave oko usvajanja proračuna, uvijek ima interesa za pojedine djelatnosti, međutim, uvijek je dobra strana ako za pojedino područje imaš rezultate i ljude kojima možeš vjerovati da će odraditi projekte i programe. Na području grada Zaboka imamo 64 udruge i naravno da bi trebali više sredstava, no, moramo biti realni. Pitanje standarda građana vezano je i uz komunalno uređenje, primjerice, društveni domovi koje posljednjih godina uređujemo i dižemo na nivo koji neki drugi teško mogu zamisliti, i upravo zbog toga na sportu i kulturi nije iznos koji bi mogao zadovoljiti apsolutno sve – pojasnio je Hanžek. (ab, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba