U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, uspješno završen još jedan osnovni Bobath tečaj

“SBKT trenutno ima preko 20 Bobath terapeuta, što omogućuje pacijentima visoku razinu kvalitete neurofizioterapije”

Objavljeno: 17.01.2019. zagorjeinternational

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, uspješno je završen još jedan osnovni Bobath tečaj pod vodstvom Tinke Rajher Boštjan, IBITA instruktorice iz Slovenije. Na tečaju je sudjelovalo 12 fizioterapeuta iz različitih krajeva Hrvatske, od čega troje iz SBKT-a. Bobath koncept neurofizioterapije provodi se i razvija prema standardima International Bobath Instructor Training Assotiation (IBITA), međunarodno je priznat i jedan je od vodećih pristupa u tretmanu odraslih pacijenata s neurološkim oštećenjima.

Žrtve rata

Kako doznajemo od Zdravka Mačeka, glavnog fizioterapeuta u SBKT-u, edukacija fizioterapeuta u okviru Bobath koncepta u Krapinskim Toplicama započela je još 1993. godine, na međunarodnom projektu edukacije fizioterapeuta, sukladno potrebama za što kvalitetnijom neurofizioterapijom branitelja i civilnih žrtava rata s povredama glave i mozga u Hrvatskoj.

Projekt edukacije neurofizioterapeuta intenzivirao se u posljednje dvije godine. Upravo završen tečaj, treći je po redu, u planu je još jedan ove godine, te je u najavi i tečaj za sljedeću godinu. SBKT tako postaje tako centar za edukaciju Bobath fizioterapeuta, koji istovremeno sudjeluju u edukaciji fizioterapeuta na visokim učilištima u Hrvatskoj, a otvoren je i za međunarodnu suradnju, pa na tečajevima sudjeluju i terapeuti iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Trajno usmjerenje

Rezultati edukacije fizioterapeuta očituju se u preko 20 Bobath terapeuta koji rade u SBKT-u, što omogućuje pacijentima s moždanim udarom i povredama glave i mozga visoku razinu kvalitete neurofizioterapije.
– Usluge se pružaju korisnicima zdravstvenog osiguranja, ali isto tako i privatnim korisnicima. Ovisno o funkcionalnom stanju pacijenta, fizioterapija se provodi u okviru stacionarne ili ambulantne terapije. Dodatna i specifična edukacija fizioterapeuta i kvaliteta pružene usluge pacijentima, trajno je usmjerenje Specijalne bolnice Krapinske Toplice – zaključuje Maček.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba