U Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama ovaj se tjedan po četvrti puta održava Zimska škola robotike, koju vode izbornik hrvatske robotičke reprezentacije Ivica Kolarić i profesorica Jelka Hrnjić. Četrdesetak učenika osnovnih i srednjih škola pohađa radionice robotike na kojima se polaznici pripremaju za školska natjecanja iz tehničke kulture, s područja robotike, te za međunarodna robotička natjecanja – Europsko robotičko prvenstvo “RoboCup Junior”, koje će se održati u lipnju u Hannoveru i Svjetsko robotičko prvenstvo, koje će se u srpnju održati u Sydneyju.
Polaznici Zimske škole robotike uglavnom su s područja Zagreba, iako ih ima iz gotovo cijele Hrvatske. Sudjeluju i dvojica mladih Zagoraca koji su prošle godine vrlo uspješno branili boje Hrvatske na svjetskom natjecanju u Kanadi.
– Okupili smo mladu ekipu koja rastura u znanju i stvara neku bolju Hrvatsku, te ostavlja iza sebe jake informatičke zemlje, iako ti učenici djeluju u vrlo skromnim uvjetima – poručuju iz Hrvatskog robotičkog saveza.