PROJEKT “POPODNE U VRTIĆU”: Poslijepodnevni program rada koristit će 20-ak djece

Od danas produženo radno vrijeme klanječkog Dječjeg vrtića “Kesten” do 19 sati

Objavljeno: 07.01.2019. JJ

Klanječki Dječji vrtić “Kesten“ danas počinje s projektom produženog boravka “Popodne u vrtiću“, zahvaljujući kojem se radno vrijeme vrtića produžuje do 19 sati. Projektom se unapređuje usluga poslijepodnevnog boravka djece u vrtiću i prema iskazanim potrebama roditelja, radno vrijeme je usklađeno te traje u primarnom programu od 6 do 16.30 te poslijepodnevni boravak od 9 do 19 sati.

Stručne edukacije

Uz navedeno, ovim projektom unapređuje se i program vrtića, uvođenjem STEM programa i radionica te nutricionističkih radionica za djecu i roditelje. Uvođenju programa prethode i stručne edukacije odgojitelja u navedenim područjima te edukacija kuharice u području nutricionizma. Početkom ove godine rad će biti usmjeren na edukaciju odgojno – obrazovnih radnika. Kroz ovaj su projekt zaposleni jedan odgojitelj na pola radnog vremena u poslijepodnevnom programu, kuharica i administrator na projektu na pola radnog vremena, a poslijepodnevni program rada koristit će 20-ak djece. Savjetodavnu podršku u pripremi i realizaciji projekta “Popodne u vrtiću”, pruža Zagorska razvojna agencija.

Potpisali ugovor

Podsjećamo, Grad Klanjec kao nositelj programa te Dječji vrtić “Kesten” 19. studenoga prošle godine potpisali su s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt, koji se financira iz Europskog socijalnog fonda 2014. – 2020., u iznosu od 1.211.837 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba