Mikaela Shiffrin uzela četvrtu titulu na Sljemenu

SNOW QUEEN TROPHY: “Osjetila sam podršku publike na stazi, a uvjeti su mi savršeno odgovarali”

Objavljeno: 06.01.2019. zagorjeinternational

Mikaela Shiffrin osvojila je svoju četvrtu krunu na Sljemenu, nakon što je sjajnom drugom vožnjom zadržala uvjerljivu prednost i vodeću poziciju iz prvog dijela utrke. Ovom je pobjedom sjajna Amerikanka dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta slavila na Crvenom spustu.

Uživala u stazi

– Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Iako sam u nekoliko navrata imala lošije izvedbe, svaki sam put skijala drugačije, bilo pod pritiskom ili posve slobodno. Kada imam samopouzdanje, kada mi je podloga odlična i brza poput ove, onda mogu iskoristiti sve prednosti ovako dobre staze te je na kraju i rezultat dobar. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Bila je to odlična utrka i uvjeti su mi savršeno odgovarali. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz SAD-a, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom – poručila je na press konferenciji 22-godišnjakinja, koja je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove te švicarske skijašice Wendy Holdener.
Sjajna Amerikanka je na Sljemenu ostvarila sedmu uzastopnu slalomsku pobjedu na utrkama Svjetskog kupa.

– Za taj niz zaslužan je cijeli moj tim koji radi jako dobar posao. Ekipa me neprestano tjera da budem još brža i bolja. Vraćaju mi fokus nakon svake utrke i motiviraju me, a sve kako bih ostala na vrhu. Mnogo je tu ljudi koji mi sve to omogućuju i savršeno funkcioniramo“, poručila je Shiffrin, koja trenutno s uvjerljivom prednošću drži vodeće mjesto u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.

Posebno mjesto za krune

– Ovog puta je sve u najboljem redu s krunom. Prekrasan je trofej i meni osobno jedan od najdražih. Sve svoje krune sa Snježne kraljice čuvam na posebnom, sigurnom i vidljivom mjestu u kući – poručila je Shiffrin za kraj.
Nakon ženske, danas je na rasporedu muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy“, s početkom prve vožnje u 12.15 sati te druge vožnje u 15.30 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba