“Putevima Veronike Desinićke”

Na zimskim radionicama u Dvoru Veliki Tabor, djeca će otkrivati tajne kapele sv. Ivana

Objavljeno: 06.01.2019. JJ

Dvor Veliki Tabor, Osnovna škola Đure Prejca Desinić i Područna škola Vinagora treću godinu zaredom organiziraju zimske muzejsko – edukativne radionice za darovite, talentirane i motivirane učenike, uz potporu Krapinsko – zagorske županije. Radionice će se održavati 9. siječnja od 10 do 13 sati u Dvoru Veliki Tabor, pod nazivom “Putevima Veronike Desinićke”.

“Zagorska ruža”

Djeca će se upoznati s blagom koje krije tajnovita kapela sv. Ivana u Ivaniću Miljanskom, izradit će skice za fotografske kulise na temu Veronike Desinićke, Fridrika Celjskog i njihovog sina Ivana, odigrati kviz (s vrijednim nagradama za pobjednike) i kreirati sadržaj buduće radijske emisije koju se namjerava snimiti nakon zimskih radionica. Naime, poučene dobrim iskustvom od prije dvije godine i nastankom polusatne dječje radijske emisije “Zagorska ruža”, te njenim osobitim uspjehom i slušanošću među učenicima i njihovim roditeljima, voditeljice projekta i zimskih muzejsko – edukativnih radionica, učiteljica – savjetnica Božica Mandić i muzejska pedagoginja Kristina Pavlović, odlučile su i novoj generaciji djece pružiti priliku da se okušaju kao radijski voditelji, urednici i tehničari.

Otvoreno za sve

Osim toga, ovu su formu i sama djeca procijenila kao vrlo praktičnu, uz pomoć koje svojim prijateljima najlakše mogu ispričati priče iz prošlosti svojeg kraja i ukazati na vrijednost materijalne i nematerijalne baštine koju će naslijediti.
– Na radionicama mogu sudjelovati sva djeca iz Desinića te šire i dalje okolice, koja imaju osiguran prijevoz. Hrana i piće za djecu su osigurani, kao i sav potreban edukativni i radni materijal – poručuju organizatorice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba