Odlukom općinskih vijećnika

U 2019. godini studenti koji imaju prebivalište na području općine Radoboj imat će mogućnost dobivanja općinske stipendije

Objavljeno: 03.01.2019. JJ

U 2019. godini studenti koji imaju prebivalište na području općine Radoboj imat će mogućnost dobivanja općinske stipendije, odlučili su općinski vijećnici na svojoj posljednjoj sjednici u 2018. godini. Broj stipendija i mjesečni novčani iznos na temelju usvojenog Pravilnika određivat će općinski načelnik, ovisno o iznosu koji će biti osiguran u općinskom proračunu.

Deficitarna zanimanja

Za stipendiju će se moći natjecati redoviti studenti preddiplomskih, diplomskih, integralnih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, odnosno, stručnih studija i diplomskih specijalističkih stručnih studija, ako imaju prebivalište na području općine Radoboj, ne primaju stipendiju od drugih subjekata i žive u zajedničkom domaćinstvu koje nema nepodmirenih obveza prema Općini Radoboj. Kod donošenja odluke o dodjeli stipendija, vodit će se računa o uspjehu u školovanju, socijalnom statusu, uspjehu na natjecanjima i ostalim okolnostima vezanima uz materijalni položaj. Posebno će se vrednovati studenti koji se školuju za deficitarna zanimanja. Natječaj će biti objavljivan na oglasnoj ploči i službenoj internetskoj stranici Općine Radoboj, a moći će se objaviti i u lokalnim sredstvima javnog informiranja. Općinski vijećnici su na svojoj 12. sjednici donijeli i odluku o petoj izmjeni i dopuni Prostornog plana uređenja općine Radoboj. Uglavnom udovoljavajući privatnim poduzetnicima, utvrđene su nove gospodarske zone u Jazvinama i Gornjoj Šemnici, a ispunjeni su i zahtjevi nekoliko pojedinaca koji su tražili manje izmjene u pogledu namijene površina.

Visina naknade

Odlukom o vrijednosti boda komunalne naknade, predviđena je promjena u odnosu na dosadašnje određivanje visine naknade u tome što se vrijednost boda do sada određivala u mjesečnom iznosu i iznosila je 0,37 kuna po kvadratnom metru, a sada se određuje na temelju zakonske obaveze godišnja naknada, koja će iznositi 4,44 kune po četvornom metru površine nekretnine. Na sjednici je istaknuto kako se zapravo ništa ne mijenja, visina komunalne naknade ostaje ista, samo što se odluka usklađuje sa zakonskim propisima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba