Bilo je tu 49 krštenja petog, 20 krštenja šestog, sedam krštenja sedmog, tri krštenja osmog, te po jedno krštenje devetog, desetog, jedanaestog i dvanaestog djeteta u obitelji

U 2018., biskupi i delegati NDS-a krstili 83 djece iz velikih obitelji, kojima je Zagrebačka nadbiskupija darovala ukupno 249 tisuća kuna

Objavljeno: 02.01.2019. JJ

Tradicija koja traje od 2001. godine, kada je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima naše Nadbiskupije, obilježena je i u 2018. godini.

Iz 54 župe

Tijekom prošle godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji je, po preporuci župnika iz 54 župe, kršteno 83 djece iz brojnih obitelji, od čega je bilo 49 krštenja petog djeteta, 20 krštenja šestog djeteta, sedam krštenja sedmog djeteta, tri krštenja osmog djeteta, jedno krštenje devetog djeteta, jedno krštenje desetog djeteta, jedno krštenje 11. djeteta i jedno krštenje 12. djeteta u obitelji.
Prigodom krštenja, koje redovito čini biskup ili delegat Nadbiskupskog duhovnog stola, Zagrebačka nadbiskupija daruje obitelji svakog djeteta s tri tisuće kuna i Biblijom. Ukupno je tako u 2018. godini Zagrebačka nadbiskupija darovala 249.000 kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima.

Božić – slavlje života

– Draga braćo i sestre, Božić je slavlje života i providnosna prilika za sve, a napose za
obitelji, da zahvalimo Gospodinu za dar života i da se uključimo u nastojanja koja se bore za život, koja ga štite i promiču; da podupiremo sve koji zadivljujućom predanošću djeluju kako bi posvuda prevladao život. Istodobno molimo Gospodina da dodirne srca ljudi koji zastupaju kulturu protivnu životu, poglavito onih u našoj domovini Hrvatskoj. Ondje gdje ljudski život nije viđen ni življen kao nešto sveto i nepovredivo, nego kao potrošno dobro, vrjednovano mjerom korisnosti, briga za darovani život postaje naporom, a dijete koje je začeto i na putu da se rodi, opterećenje koje se može i ukloniti. To se protivi slavljenju Božića, ma koliko bio prekriven svjetlima i bukom zabave – poručio je kardinal Bozanić u ovogodišnjoj božićnoj poruci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba