Prvog dana nove godine, varaždinski župan Radimir Čačić obišao ravnateljstvo PU varaždinske te sjedište Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina

“Svjesni smo značaja i kvalitete svih onih službi koje kontinuirano bdiju nad zdravljem i sigurnosti građana ove županije”

Objavljeno: 02.01.2019. zagorjeinternational

Prvog dana nove godine, varaždinski župan Radimir Čačić obišao je ravnateljstvo Policijske uprave varaždinske te sjedište Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina.
U sjedištu PU varaždinske primili su ga načelnik PU Predrag Benčić te njegov zamjenik Darko Blaži, koju su ga informirali o novogodišnjoj noći.
– Svi župani koji su obavljali ovu funkciju, uključujući i mene, dobro znaju i svjesni su značaja i kvalitete naših službi, policije, vatrogasaca, hitne pomoći, dakle svih onih službi koje nemaju prekida, odnosno, koje kontinuirano prate i bdiju nad zdravljem i sigurnosti građana ove županije. Po kvaliteti rada, ova Policijska uprava je u samom vrhu, tako je bilo i prošlih godina, a nema razloga da tako ne bude i dalje. Odajem im poštovanje i zahvalnost u svoje osobno ime i u ime svih građana. Sigurnost obično uzimamo zdravo za gotovo, a na sigurnosti treba odgovorno raditi, promišljati, imati pripremljene planove za iznenadne situacije. Moramo biti svjesni doprinosa kvaliteti naših života koje službe daju – rekao je župan Čačić te zahvalio svim djelatnicima PU varaždinske na profesionalizmu i požrtvovnosti prilikom obavljanja posla.

Mirna noć

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić rekao je kako je novogodišnja noć bila uglavnom mirna.
– Novogodišnja noć uglavnom je prošla zadovoljavajuće, imali smo nekoliko manjih prometnih nesreća te dva slučaja u kojima je došlo do nestručnog rukovanja petardama. Radi se o lakšim tjelesnim ozljedama. Također, i Novogodišnja tradicionalna utrka prošla je u najboljem redu. Zadovoljan sam, a i u ovoj godini nastavit ćemo raditi na sigurnosti svih naših građana, ali i turista koji u sve većem broj dolaze k nama – zaključio je Predrag Benčić.
Nakon posjeta PU varaždinskoj, župan Čačić čestitao je vatrogascima Novu godinu, te im poželio što manje intervencija. Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina Ivica Labaš zahvalio je županu na dolasku te istaknuo kako mu je drago što nakon dugog niza godina župan ponovo posjećuje vatrogasce.

Manje intervencije

– Zahvaljujem županu Čačiću na dolasku, drago nam je da se došao informirati o nama, našem radu i aktivnostima. Prošla noć nije bila zahtjevna za nas, tek nekoliko manjih intervencija. Nadamo se da će i ova godina biti dobra, što manje požara i intervencija – rekao je Labaš, dok je župan pohvalio rad Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, zaželio im puno uspjeha i sreće u obavljanju ponekad i po život opasnih poslova.
– Prije nekoliko dana i Županijska vatrogasna zajednica je proslavila 25 godina postojanja, čuli smo koliko su lijepih i pozitivnih rezultata ostvarili u tim godinama. Ovdje je kolijevka vatrogastva i mi smo jako ponosni na naše vatrogasce koji s puno hrabrosti, truda i energije vrše svoju dužnost. Čestitke svima, puno zdravlja i sreće – rekao je župan Čačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba