Uspješno završeno 48. izdanje Kutije šibica

Uz ovacije u dvorani II Doma sportova, slavila kvartovska ekipa Quatro Leones

Objavljeno: 29.12.2018. zagorjeinternational

Ovogodišnja Kutija šibica ostat će upamćena kao jedno od najneizvjesnijih izdanja do sada, o čemu svjedoči i činjenica da u seniorskom i veteranskom dijelu turnira prošlogodišnji osvajači naslova nisu uspjeli ući niti u finale te tako dobiti priliku za obranu naslova, dok su u ženskom dijelu braniteljice naslove poražene u reprizi prošlogodišnjeg finala

Premijerni nastup

Ekipa Quattro Leones već je u svom premijernom nastupu na najvećem i najstarijem malonogometnom turniru u regiji napravila senzaciju osvojivši 48. izdanje MNT Kutija šibica 2018. powered by Coca-Cola. U finalnom dvoboju dviju ekipa iz zagrebačke Dubrave, momčad Quattro Leones je nakon regularnog dijela bez pogodaka slavila protiv puno iskusnije momčadi CB Doberman i to rezultatom 2:1, a velike zasluge svakako idu na račun vratara Kristijana Kahline koji je proglašen i najboljim vratarom turnira. Njihovu pobjedu bučno je slavila cijela dvorana, koja je dočekala da na Kutiji, začetoj kao kvartovski turnir, nakon niza godina konačno pobijedi jedna kvartovska ekipa.
Pored titule pobjednika 48. Kutije i najboljeg vratara, sjajna momčad Quatro Leones može se pohvaliti i najboljim igračem turnira ujedno i najboljim strijelcem, 20-godišnjim Martinom Šrolerom, koji je osvojio prvi trofej nazvan imenom nesretno preminulog Matije Capara.
U veteranskom dijelu favorizirani PromotionPlay je ispustio iz ruku prednost od dva gola razlike te je u konačnici izgubio od ekipe Restoran Gladne oči s 2:3. Iskusni Miljenko Mumlek iz Gladnih očiju ujedno je proglašen i najboljim igračem veteranskog turnira.
Kod žena je završnica ponudila reprizu prošlogodišnjeg finala, ali s time da su ovaj put spretnije bile djevojke iz ŽMNK MC Plus Grzela Futura Dental, koje su nakon izvođenja sedmeraca slavile protiv prošlogodišnjih osvajačica SC Flegar Splat, unatoč činjenici da se njima u posljednje dvije utakmice priključila i Tihana Nemčić, kojoj je završila polusezona na Sardiniji.

Bogate nagrade

Treće mjesto u seniorskom dijelu osvojila je ekipa Big Bang Cammeo team koja je u penalima svladala Dribbling sport bar-WWIN kladionica.
Bogate nagrade pobjednicima turnira uručili su Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Darko Matošković, predstavnik Coca-Cole, glavni sponzor turnira, Marinko Tomić, ravnatelj USO, Tomislav Rosić, predstavnik ROST–ŠPORT, sponzor turnira i Zdenko Antunović, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba, legenda Kutije Mićo Vujanić i predsjednik ZNS-a Tomislav Svetina.
Nagrade za drugo mjesto seniorskog turnira uručili su Milan Pavelić, Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Marinko Tomić, ravnatelj USO i Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, dok su najboljima u ženskom dijelu turnira nagrade uručili Tomić, Dragaš i Mladen Palac, predsjednik Upravnog vijeća ustanove Upravljanje sportskim objektima.

REZULTATI:

Seniori, finale: Quattro Leones – CB Dobberman 2-1 (0-0); seniori, za treće mjesto: Big Bang Cammeo Team – Dribbling sport bar WWIN kladionica 8-7 (3-3);

Veterani, finale: Promotionplay – Restorani Gladne oči 2-3;

Turnir za žene, finale: Stomatološki centar Flegar Splat – ŽNMK MC Plus DC Grzela Futura Dental 4-5.

Najbolji igrač seniorskog turnira: Martin Šroler (Quattro Leones)

Najbolji strijelac seniorskog turnira: Martin Šroler (Quattro Leones)

Najbolji vratar seniorskog turnira: Kristijan Kahlina (Quattro Leones)

Najbolji igrač veteranskog turnira: Miljenko Mumlek (Restorani Gladne oči)

Najbolja igračica ženskog turnira: Ana Dujmović (ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura Dental)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba