Danas tradicionalni Bistrički badnji ručak uz podjelu ribica, a za tjedan dana Doček u podne

U sklopu “Adventa u Mariji Bistrici”, održan Vikend adventskih običaja, četvrtu svijeću na adventskom vijencu upalila Vanna

Objavljeno: 24.12.2018. zagorjeinternational

Posljednji vikend “Adventa u Mariji Bistrici” bio je Vikend adventskih običaja. Program je počeo u subotu na Trgu pape Ivana Pavla II., a nastupili su: Dječji zbor “Vedre note” iz Konjščine i Akrobatski rock’n’roll klub “Bistra”. Udruga Sintoment je organizirala kolektivni performans Smiješak (Izak) – izrada ogrlica od medenjaka i termo ogrlica od koštica višnje, a održana je i kreativna radionica izrade cvijeća i ukrasa od krep papira Udruge umirovljenika Marija Bistrica, kao i svečanost proglašenja pobjednika nagradnog natječaja za najljepši balkon i najljepšu okućnicu općine Marija Bistrica za 2018. godinu, pod nazivom ”K suncu prosi svaka roža”.

Najljepše okućnice

Komisija je tijekom srpnja i kolovoza obilazila područje općine Marija Bistrica, pa je za najljepše uređene balkone treću nagradu osvojio Josip Bokun, drugu Martina Prugovečki, a prvu Štefica Prlić. Za najljepše uređene okućnice treću nagradu dobio je Ivan Čukman, drugu Ana Cukor, a prvu Ankica Šimunec. Svi nagrađeni dobili su poklon bonove OPG-a Tomurad.
Nedjeljni je program započeo paljenjem četvrte adventske svijeće i programom pod nazivom “Tradicionalni adventski (do)ručak”, uz bogat izbor domaćih delicija i voditelja Mirka Fodora te uz lagane note hrvatske glazbene dive Vanne, koja je i upalila četvrtu svijeću na adventskom vijencu.

Koncerti KUD-ova

Danas u podne organizira se tradicionalni Bistrički badnji ručak uz podjelu ribica. U zadnjem tjednu 2018. godine na rasporedu su tradicionalni koncerti bistričkih KUD-ova u Domu kulture. Koncert KUD-a Lovro Ježek održat će se na Štefanje u 17 sati, a koncert KUD-a Laz u subotu u 19 sati. Advent u Mariji Bistrici završava Dočekom u podne na Staru godinu, čiji program počinje već od 10.30 sati. Nastupit će Nikolina Hižar i Full gas te glavni gosti ”Barabe”, a tu je i izvlačenje bistričke božićne tombole uz glavnu nagradu, automobil Hyundai i20 GO.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba