Članice i članovi Plivačkog kluba Olimp u Čakovcu osvojili sedam medalja

Vili Sivec se okitio s tri zlata i oborio dva rekorda mitinga

Objavljeno: 17.12.2018. IB

Čakovečki plivački klub bio je organizator tradicionalnog međunarodnog plivačkog natjecanja 3. Memorijal “Anto Dragić“ te 20. Božićnog mitinga održanog na 25-metarskom bazenu u Čakovcu. Nastupilo je dvjestotinjak natjecatelja iz trinaest hrvatskih i dva slovenska plivačka kluba, bodreni brojnim domaćim navijačima.

Sedam natjecatelja

Iz plivačkog kluba Olimp nastupilo je sedam natjecatelja, kojima je ovo natjecanje poslužilo kao generalna provjera za najvažnije natjecanje ovog dijela plivačke sezone, a to je Prvenstvo Hrvatske u Rijeci. Ukupno su osvojili sedam medalja, od toga šest zlatnih i jednu srebrnu. Najbolji pojedinac u muškoj konkurenciji bio je mlađi junior Vili Sivec (2003.), s tri nastupa i tri zlatne medalje (50 slobodno, 100 slobodno i 100 leptir). Vili je na 100 slobodno oborio četiri godine stari rekord mitinga u vlasništvu Aldina Botonjiča, rezultatom 53,11 sekundi i na 100 leptir tri godine stari rekord Patrika Silova, s vremenom 59,25 sekundi.

Ženska kategorija

U ženskoj kategoriji jednaki broj medalja osvojila je mlađa juniorka Tesa Novak, sa zlatnim medaljama na 50 i 100 slobodno te 100 leptir. Mlađi junior Petar Pavalić osvojio je srebrnu medalju na 50 prsno. Nikola Iveković (2001.), Lana Halapir (2002.), Magda Slovenec (2002.) i Hana Sivec (2003.) plivali su izvan konkurencije. Pored spomenutih Olimpovaca, na Prvenstvo Hrvatske putuju još i Patrik Erceg i Jana Pavalić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba