Treći vikend Adventa u Mariji Bistrici donosi pregršt događanja – danas, između ostalog, Festival medenjaka i gvirca

ADVENTSKA NOĆ SVJETLA: Tisuće lampiona obasjale nebo iznad Marije Bistrice

Objavljeno: 16.12.2018. zagorjeinternational

Treći vikend Adventa u Mariji Bistrici je vikend medenjaka i gvirca, no središnji je događaj, koji zaokuplja sve veću pozornost javnosti, bila Adventska noć svjetla, u sklopu koje je s parkirališta uz bistričku obilaznicu u zrak pušteno na tisuće lampiona, a ove godine po prvi puta po snijegu, koji je padao i tako dodatno uljepšao doživljaj i napravio pravi predbožićni ugođaj.

Susret zborova

Program je inače počeo u subotu u podne, tradicionalnim koncertom rock banda “Tvoja mama”, nakon čega je održan i Adventski susret zborova umirovljenika. Uz domaći zbor “Bistričko zvono”, nastupili su i Hrvatsko pjevačko društvo “Jelačić” iz Zaprešića, Mješoviti pjevački zbor Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci, Pjevački zbor Udruge umirovljenika Prelog, Mješoviti pjevački zbor Udruge hrvatskih umirovljenika Općine Nova Kapela, Pjevački mješoviti zbor Udruge umirovljenika Mali Bukovec i Zbor Udruge umirovljenika grada Vrbovca. Za zabavu na trgu nakon zborova bio je zadužen Ex band. Nedjeljni program počinje u 10 sati na trgu paljenjem treće adventske svijeće, koju će zapaliti obitelj Juras, uz nastup Malog vokalnog sastava KUD-a ”Lovro Ježek” Marija Bistrica, Mješovitog zbora KUEU ”Kaj” i Dječjeg zbora “Kajeki”, Zlatar Bistrica.

Salonski plesovi

U 12 sati počinje Festival medenjaka i gvirca, u kojem sudjeluju Juraj Galina, Maja Vukina Bogović, Ivan Fiolić Fio i Davor Totović. U 15 sati Zbor mladih župe Marija Bistrica organizira priredbu “Salonski plesovi s Paulinom Krizmanić”. Izvođači su članovi zbora mladih župe Marija Bistrica, a glazbeni gosti su Klapa Bistrica i Lorena Jurec. Treći vikend završava predstavom Kerekesh teatra ”Ufuraj se i pukni”, u Domu kulture s početkom u 17 sati. Cijena karte je 20 kuna, može se nabaviti u Uredu Turističke zajednice ili na ulazu pola sata prije predstave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba