Posjetitelji će uživati u kuhanom vinu i čaju, kobasicama i kolačima, a bit će tu i proizvodi lokalnih OPG-ova te ručni radovi djece iz vrtića i osnovnoškolaca

Sutra Dvoru Veliki Tabor tradicionalno paljenje treće adventske svijeće uz bogat glazbeni program te radionice za djecu

Objavljeno: 15.12.2018. IB

Treća je nedjelja u prosincu već nekoliko godina unutar Muzeja Hrvatskog zagorja, rezervirana za svečanost paljenja treće adventske svijeće u Dvoru Veliki Tabor, pa će se sutra u taborskom atriju okupiti brojni Desinćanci i njihovi gosti, ljubitelji Velikog Tabora i štovatelji tradicije.

Ovce i zečevi

U božićnome ozračju, uz okićeno drvce, lampice, prave ovčice i zečeve, te veliki adventski vijenac, Općina Desinić i Dvor Veliki Tabor pripremaju glazbeni program u kojem će nastupiti članovi KUD-a Horvatska iz Velike Horvatske, Mješoviti pjevački zbor “Đuro Prejac“ iz Desinića, Desinićke mažoretkinje, Klapa Brv, korisnici Doma Bidružica i mladi glazbenici iz pregradske glazbene škole, pod vodstvom Gorane Zeljko. Program “Adventa u Taboru” moderirat će Kristina Pavlović. Svi koji se pridruže svečanosti, moći će se okrijepiti uz kuhano vino, čaj, kobasice i kolačiće, a sa sobom će kući moći ponijeti proizvode lokalnih OPG-ova, te poklone i ukrase za bor koje će izraditi desinićka djeca iz vrtića i osnovne škole.

Slobodan ulaz

U grijanim prostorima Dvora Veliki Tabor, održavat će se radionice za djecu, a najavio se, s punom vrećom slatkiša, i sv. Nikola s krampusom.

Okupljanje sudionika je od 15 sati, glazbeni dio programa počinje u 16.30, a paljenje treće adventske svijeće zakazano je za 18 sati, uz nazočnost desinićkog župnika, vlč. Franje Mezaka. Ulaz u Dvor Veliki Tabor nakon 15 sati bi će slobodan.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba