NE ZNATE ŠTO I KAMO ZA DOČEK? Na Prvom programu HTV-a u ponedjeljak, 31. prosinca, 45 minuta prije ponoći, počinje novogodišnja emisija koja je ovih dana snimana u svetokriškoj Kleti Kozjak

“CAJGER NA CAJGERU” IZ SRCA ZAGORJA: Novogodišnja bajka ispričana kroz mješavinu glazbenih stilova, u domaćem prostoru, s dobrim društvom iz susjedstva

Objavljeno: 15.12.2018. Alen Brodar

Zagorci koji u najluđoj noći u godini, kako je se voli zvati, neće ispratiti Staru i dočekati Novu godinu na nekom od trgova, ili u nekom od restorana, neće morati propustiti veselu atmosferu dočeka upravo iz srca Zagorja. Dakako, ne odnosi se to samo na Zagorce – u ugodnom društvu, u toploj obiteljskoj i prijateljskoj atmosferi, zahvaljujući HRT-u, moći će se preko malih ekrana pratiti odbrojavanje u ponoć iz Kleti Kozjak u Svetom Križu Začretju. Tamo je naime ekipa nacionalne televizije ovih dana snimala emisiju “Cajger na cajgeru”, koju će emitirati na svom Prvom programu u ponedjeljak, 31. prosinca, s početkom 45 minuta prije ponoći.

Velika gledanost

– Kada samo čuli da HRT ponovno ove godine želi snimati doček Nove godine kod nas, nakon što su to već učinili 2012. i 2013. godine, bilo nam je baš drago. Vjerujemo da će gledanost biti velika, jer napravljena je odlična emisija – rekla nam je Martina Švigir s Kleti Kozjak, čije su delicije i toplu atmosferu tako, uz svakodnevne brojne goste, osim predsjednice RH, koja voli k njima navratiti kada je u blizini, prepoznali i na nacionalnoj televiziji. Tu će atmosferu sada moći vidjeti i čitava zemlja, a i Hrvati u inozemstvu, u HRT-ovoj novogodišnjoj emisiji.

– Uz uzrečicu i naslov emisije “Cajger na cajgeru“ ispratit ćemo Staru, a dočekati Novu godinu. U atmosferi veselja, pjesme i plesa odbrojat ćemo zadnje sekunde 2018. godine. Kad se kazaljke poklope, točno u pola noći, uz zdravicu, čestitke i vatromet ući ćemo u Novu godinu – kazala nam je HRT-ova urednica Ivanka Vilović, dodajući da će gledatelje kroz mješavinu glazbenih stilova voditi Folklorni ansambl SKUD I. G. Kovačić, Ex Zvjezdice, Narodni ansambl, Tamburaški sastav “Od srca do srca“, Limeni puhači, Podium Bass Quintet, Kvartet Gubec te veliki broj mladih solista, među kojima je i Krapinčanka Barbara Suhodolčan.

Trajanje – 75 minuta

– Izvorne narodne pjesme i plesovi, vesele prigodne napitnice, sjetne sevdalinke, nostalgične starogradske i romske pjesme, šlageri koji se pjevaju u svim društvima i prigodama, čestitke u tonovima i ritmu valcera i polke, ispunit će vrijeme u trajanju od 75 minuta. Tekstovi pjesama su prave, kratke priče o osobama, mjestu, vremenu i događajima, koje će nas, umjesto “klasičnog“ voditelja, uvjerljivo voditi kroz novogodišnju bajku iz autentičnog, domaćeg prostora, iz srca Zagorja. Majstorski izbor izvođača i glazbe, Zdravka Šljivca, glazbenog producenta, dokumentarističko -igrani pristup prostoru i glazbi, redatelja Danka Volarića, svatko će doživjeti kao ono pravo, ono što nam treba – dočekati Novu godinu u dobrom “društvu iz susjedstva“ . To je “Cajger na cajgeru” – zaključuje urednica Ivanka Vilović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba