Još jedna cesta u Humu na Sutli prekategorizirana – lokalna cesta LC 22105, od tvrtke OMCO do spoja na državnu cestu DC 229, postala županijska

PREČAC DO GOSPODARSKE ZONE: “Jednostavniji i brži prolaz svima koji dolaze u Drajžu iz smjera Pregrade ili Desinića”

Objavljeno: 09.12.2018. AB

Odlukom ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, humska lokalna cesta LC 22105, koja ide od gospodarske zone “Drajža”, do spoja na državnu cestu DC 229, postaje županijska cesta. Ministrovu odluku o prekategorizaciji ceste potvrdio nam je i načelnik Huma na Sutli Zvonko Jutriša.

–  To je cesta koja povezuje Gospodarsku zonu s drugim dijelom naše općine, a ide od tvrtke OMCO Croatia do spoja na državnu cestu DC 229  prema  Malom Taboru. Ta cesta će omogućavati jednostavniji i brži prolaz svima koji idu u gospodarsku zonu “Drajža“, a dolaze iz pravca Pregrade ili Desinića preko Druškovec Gore, jer je to najkraći put do tvrtki OMCO, BDF servis, Straža Imo i Stražaplastika. To je prečac u dužini od otprilike 1100 metara novoizgrađene i dijela od 400 metara lani sagrađenog dijela, ukupno dakle 1,5 kilometar nove ceste, koja je proširena i obnovljena. Ovdje moram pohvaliti i angažman Krapinsko – zagorske županije i župana Kolara što smo to uspjeli dogovoriti, a ministar je svojom odlukom potvrdio da je ta cesta sada županijska – objasnio je načelnik Jutriša.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba