Sutra u Klanjcu predstavljanje didaktičke slikovnice “Abecedica”, autorice Barbare Beronje

POMALO DRUGAČIJA SLIKOVNICA: Uz učenje abecede, razvijaju se interes za čitanje i komunikacijske vještine, te se spontano uče slova

Objavljeno: 06.12.2018. IB

Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec, u suradnji s nakladničkom kućom Golden marketing – Tehnička knjiga, priređuje u petak u 17 sati predstavljanje slikovnice “Abecedica”.
Autorica stihova i koncepta slikovnice je Barbara Beronja, profesorica filozofije i hrvatskog jezika i književnosti koja radi u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Klanjcu, a ilustratorica je Korina Hunjak.

Domišljato i ritmično

“Abecedica” je zbirka domišljatih i ritmičnih pjesmica u stihu, namijenjenih djeci od najranije dobi pa do nižih razreda osnovne škole. Osim pjesmica, sadrži i velik broj vedrih ilustracija koje su s pjesmicama povezane slovima abecede. Riječ je o didaktičkoj slikovnici koja potiče razvijanje interesa za čitanje i navike čitanja, razvoj komunikacijskih vještina, razvoj koncentracije, rano i spontano usvajanje slova, opažanje i promišljanje odnosa i pojava djetetova neposrednog okruženja, a ujedno povezuje obitelj i promiče općeljudske vrijednosti.
Slikovnicu će u Klanjcu predstaviti urednica Nataša Maletić, recenzentice Martina Starčević Perica, autorica bloga Martininblog.hr. i Mira Petek, učiteljica razredne nastave, koja će se osvrnuti na ključne aktivnosti pripreme djece za upis u osnovnu školu.

Likovna radionica

Predstavljanje će biti popraćeno i zanimljivim glazbenim programom, uz učiteljski zbor “Svaka treća Petra” i J. R. August. Ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović, uz ovo predstavljanje, organizira i likovnu radionicu s početkom u 15.30 sati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice, pa se stoga pozivaju svi predškolci i osnovci da donesu svoju majicu, platnenu torbicu, a može i traperice te da dizajniraju svoju “Abecedicu”.
Iznenađenje za najmlađe čitatelje priprema i sama autorica, jer će nakon predstavljanja slikovnice biti vremena i za zanimljivu kreativnu radionicu uz igrice i “slatki” završetak. Ulaz je slobodan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba