U organizaciji Udruge mladih Feniks, povodom Međunarodnog dana volontera

Na četvrtom Festivalu volonterizma u Oroslavju dodijeljene nagrade najboljim volonterima u pet kategorija

Objavljeno: 06.12.2018. zagorjeinternational

U srijedu je Udruga mladih Feniks, povodom Međunarodnog dana volontera, u Oroslavju organizirala četvrti Festival volonterizma. Na Festivalu su dodijeljene volonterske nagrade u pet kategorija. Nagradu za najvolonterku u kategoriji mladih od 15 do 30 godina dobile su Katarina Šipek i Maša Brozović. Nagrada za najvolontera u kategoriji odraslih starijih od 30 godina, pripala je Editi Gredičak, Daliboru Hržici i Danijeli Horvatek Tomić. Nagradu za najbolju organizaciju civilnog društva osvojili su Modus Vivendi Stubaki i DVD Stubička Slatina. Među nagrađenima su i Srednja škola Oroslavje i Ina d.d., za najbolju ustanovu/instituciju te Društvo Naša djeca Stubičke Toplice i Udruga žena općine Jakovlje “Dora“, koji su dobili nagradu za najbolju provedenu volontersku akciju.

Dvije kategorije

Dodijeljene su i nagrade sudionicima likovnog natječaja “VolonTIram ja, volonTIraš ti“, u dvije kategorije: učenici od prvog do četvrtog te učenici od petog do osmog razreda osnovne škole. Nagrade su osvojili: Lana Gorupec, učenica drugog i Nina Šuprina, učenica trećeg razreda OŠ Oroslavje, Ines Franjković, učenica drugog, i Sara Cerovečki, učenica četvrtog razreda OŠ “Vladimir Bosnar” Stubičke Toplice, Luka Sugnetić, učenik trećeg razreda OŠ Marija Bistrica i Lovro Bartolović, učenik trećeg razreda PŠ Laz, Laura Švec i Angelina Finek, učenice petog razreda te Karlo Križ i Patricia Paraga, učenici šestog razreda OŠ Vjenceslava Novaka iz Zagreba.

Premijera filma

Festival volonterizma organizira se u sklopu projekta Lokalni volonterski centar “Orkas“, kojeg Udruga mladih Feniks od 2015. godine uspješno provodi u suradnji s partnerima – gradovima Oroslavje i Donja Stubica, općinama Stubičke Toplice, Veliko Trgovišće i Jakovlje, osnovnom i srednjom školom u Oroslavju, Centrom za socijalnu skrb Donja Stubica, te osnovnim školama u Gornjoj Stubici i Mariji Bistrici. Aktivnosti koje se provode usmjerene su prvenstveno na informiranje i edukaciju građana o volonterstvu, organizaciju volonterskih akcija i programa, s ciljem promocije volonterizma te pružanje besplatne pomoći u učenju, odnosno, instrukcije za djecu i mlade iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji koja pohađaju Osnovnu školu Oroslavje i Srednju školu Oroslavje. Premijerno je prikazan i novi animirani film, nastao kao jedna od aktivnosti Lokalnog volonterskog centra Orkas, u svrhu promicanja volonterizma. Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba