Odnedavni članovi stranke BM 365, Anđelko Topolovec i Marija Puh, reagirali su na svakodnevna prozivanja priopćenjem, u kojem tvrde da je njihov “osobni interes” vidljiv po realiziranim projektima u Zagorju unatrag mjesec i pol, te da populizam sigurno nije razlog što im se konstantno pridružuju i drugi zagorski političari

KLUB 365 U SKUPŠTINI KZŽ DOBIO I ŠESTOG VIJEĆNIKA, A ČINI SE DA TU NIJE KRAJ…: U Bandićevu stranku ušao HNS-ovac Darko Vidović, isto u Krapini učinili i bivši potpredsjednik HNS-a KZŽ Branko Kučko i tajnica Adrijana Kantolić te Ivan Malogorski (HSS) u Radoboju

Objavljeno: 05.12.2018. Alen Brodar

Odnedavni članovi Stranke solidarnosti i rada – BM 365, županijski povjerenik stranke Anđelko Topolovec i saborska zastupnica Marija Puh, poslali su reagiranje medijima nakon, kako tvrde, gotovo svakodnevnih prozivanja, iznošenja neistinitih informacija i krajnje neprimjerenih sadržaja koji se upućuju u javnosti te ih se proziva za obmane i prikupljanje političkih bodova. Kažu kako im se neprestano imputiraju takozvani “osobni interesi”, te da su u situaciji u kojoj više ne mogu zadržati korektne i dobre odnose s autorima tih prozivanja, kao i da su primorani iznijeti istinite informacije.

Reagiranje prenosimo u cijelosti:

Kao što smo prilikom izlaska iz HNS-a jasno naveli razloge, ovom prilikom iste ponovno ističemo, a to je zanemarivanje i ignoriranje projekata vezanih za Zagorje od strane HNS-a. Podsjetit ću aktualnog predsjednika HNS-a Krapinsko – zagorske županije, kumrovečkog načelnika Roberta Šplajta, koji je i sam sjedio i složio se na jednom od naših zadnjih Predsjedništava, da je situacija neodrživa te da stav i ponašanje Zagreba prema Zagorju nije ono što nam je bilo obećano i za što smo se zalagali, te smo se svi zajednički dogovorili i donijeli zaključak da se krene u pronalaženje alternative s kojom ćemo pokrenuti projekte u Zagorju i pomoći Zagorcima, budući da nacionalna razina HNS-a nije imala, niti nema sluha za nas.
Prema zaključku Predsjedništva, krenuli su mnogobrojni razgovori i aktivnosti na doslovno svim područjima i to samo i jedino za Zagorje i njegov bolji status. Koji su osobni interesi Marije i mene, jasno je vidljivo nakon ovih proteklih mjesec i pol dana. Rješavanje pitanja Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina ističe nam se kao obmanjivanje javnosti i jeftini populizam. Pozivam Roberta Šplajta da jasno iznese činjenicu o tome tko se zalagao za Veleučilište, tko je organizirao sastanke i sudjelovao na istima… To sigurno nije bio on! Njega nismo primijetili kada smo prije dva tjedna bili kod Predsjednika Vlade zajedno s našim kolegama iz HDZ-a, te kada smo mu jasno predstavili situaciju, nakon čega se on osobno zauzeo da će to riješiti jer je nedopustivo da Krapinsko – zagorska županija bude jedina županija koja na svom području nema besplatne kvote za studente.
Koliko je njemu bitan HNS, bilo je jasno vidljivo i u još nekoliko navrata, kada smo još i mi sami vjerovali u tu stranku i nadali se da će se stvari ipak promijeniti te da će se uvažiti i projekti koji se tiču Kumrovca.
Podsjećamo na situaciju kada kumrovečka Osnovna škola nije ušla u projekt “Škola za život”. Njegovo vrijeđanje na osobnoj razini saborske zastupnice i prijetnje o izlasku iz stranke će ga možda podsjetiti na to. Nakon svih napora i uloženog truda Marije Puh, uslijedilo je vrijeđanje nje na osobnoj razini , praćeno krajnje neprihvatljivim načinom – optuživalo ju se i imputirala joj se odgovornost za nešto na što ona nije imala nikakvog utjecaja. Konkretno, zastupnicu Puh optužio je kao da je ona ta koja je radila popis i određivala koje škole će ući u program.
Također, podsjećam da smo nakon toga zajednički pronašli način te organizirali prikupljanje novca za kumrovečku školu, kako bi mogla ući u program. Tada mu to nije bio jeftini populizam, hvalisanje i skupljanje jeftinih političkih bodova.
Moglo bi se još puno toga reći, no jednostavno smatram da nema više smisla ni potrebe trošiti riječi na njega, a ni na HNS, osim jedne možda sitnice, a to je osobni interes i to osobni interes ljudi koji su ostali u HNS-u. Ako se oni sami ne mogu sjetiti koji su to interesi, podsjetit ćemo ih mi u jednom od naših budućih priopćenja, ukoliko bude potrebe.
I za kraj, možda nam zbog toga i prilaze ljudi, između ostalog i vijećnici, kako županijski, tako i gradski i općinski te dolaze za nama u našu novu stranku. Mora da je to jer smo, kako govore, “puhisti” i jer gledamo samo osobne interese te se bavimo obmanjivanjem javnosti i populizmom – stoji u reagiranju, koje potpisuje županijski povjerenik Stranke solidarnosti i rada – BM 365, Anđelko Topolovec.

Prelaze i načelnici?

Zagorje International pak, na tragu posljednjeg odlomka u reagiranju, doznaje kako je u Stranku solidarnosti i rada – BM 365 u posljednjih nekoliko dana ušlo još četvero zagorskih političara. Županijski vijećnik i potpredsjednik krapinskog HNS-a Darko Vidović još je jedan sada već bivši HNS-ovac koji je ušao u Bandićevu stranku, koja sada tako u Županijskoj skupštini KZŽ broji šestero vijećnika.

Županijski vijećnik Darko Vidović
Županijski vijećnik Darko Vidović

Bandićevcima se pridružio i bivši potpredsjednik zagorskog i predsjednik krapinskog HNS-a Branko Kučko te tajnica krapinske organizacije stranke Adrijana Kantolić, dok je u Radoboju u Klub 365 ušao općinski vijećnik Ivan Malogorski, bivši predsjednik radobojskog HSS-a. Tako u Radoboju Bandićeva stranka sa sedam vijećnika sada i sama ima većinu u Općinskom vijeću.
Također, neslužbeno doznajemo da to nije kraj prelazaka zagorskih političara u stranku zagrebačkog gradonačelnika te da bi kroz desetak dana to trebala učiniti i dva zagorska načelnika, no o tome još nema službene potvrde.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba