Povodom svečanog obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, sa zagorskim udrugama Ministarstvo potpisalo ugovore vrijedne gotovo šest milijuna kuna

Putem Društva multiple skleroze KZŽ, Udruge distrofičara Krapina i Udruge “Sveta Ana” osigurat će se osobni asistenti za 65 osoba s invaliditetom

Objavljeno: 04.12.2018. JJ

U ponedjeljak je u Hotelu The Westin u Zagrebu svečano obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom, te je tim povodom održana dodjela ugovora za 132 udruge koje su uspješno završile proces dodjele sredstava u okviru “Poziva za provedbu trogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj (za razdoblje od 2019. do 2021. godine)“ te 25 udruga koje su uspješno završile proces dodjele sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza 2”, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda i to za pružanje usluge osobne asistencije.

Ministrica Murganić

Ugovore su predstavnicima udruga uručili ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.
Među potpisnicama ugovora bile su i tri zagorske udruge. Društvu multiple skleroze Krapinsko – zagorske županije odobreno je 1.624.622 kune za projekt “OAZA – Osobni Asistenti ZAgorje”, Udruzi distrofičara Krapina 1.949.676 kuna za projekt “Osobni asistent za osobe s invaliditetom”, te Udruzi “Sveta Ana” – za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije iz Lobora, 2.425.635 kuna za projekt “Asistent i ja za kvalitetniju budućnost”.
Zahvaljujući tim sredstvima, Društvo multiple skleroze KZŽ omogućit će uslugu osobne asistencije za 20 svojih korisnika, Udruga distrofičara Krapina za njih 29, a Udruga “Sveta Ana” za 16 korisnika.

Centar “Slava Raškaj”

Svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dodjeli ugovora prisustvovali su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislav Bobuš, predsjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom Marija Pletikosa, članovi Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom te državni tajnici i pomoćnici resornih ministarstava.
Svečanost su svojom priredbom uveličali korisnici Centra za odgoj i obrazovanje “Slava Raškaj” Split.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba