SURADNJA JAVNIH I PRIVATNIH PARTNERA URODILA PLODOM: U Gornjoj Stubici održan koordinacijski sastanak grupe investitora s načelnikom Krizmanićem, direktoricom Poduzetničkog centra KZŽ i pravnicima

KUPNJA ĆE BITI ZAVRŠENA DO KRAJA GODINE: 13 poduzetnika povećava proizvodnju, zapošljava nove ljude i revitalizira kompleks DONE

Objavljeno: 30.11.2018. AB

U Gornjoj Stubici održan je koordinacijski sastanak  investitora u kompleks DONA s načelnikom Općine Gornje Stubice Jasminom Krizmanićem, direktoricom Poduzetničkog centra Krapinsko – zagorske županije Martinom Jantol Županić  te odvjetnikom Marijanom Sente. Radi se o poduzećima Etos-beton, Hidraulika Osrečak d.o.o., Orka -inox d.o.o., Stolarija “Bokun”, Niskogradnja i usluge “Marko”, Bravarija Šuško, EX Astris d.o.o., Drvoprerada „Sviben“, Fergy građenje“ d.o.o., Bajs viličari d.o.o., AMC Škrojanec d.o.o. i Bravarija Putar d.o.o..

Pozitivan odgovor

– Realizacija aktivnosti vezana uz samu kupnju je pred završetkom, financijske institucije su pozitivno odgovorile na prijedlog investicije te se do kraja godine očekuje završetak. Definirane su zadnje radnje oko navedenog te organizacijska struktura aktivnosti uz vremenski raspored – rekao je načelnik Krizmanić, dodajući da je ova poduzetnička priča prepoznata od svih dionika te da se zajedničkim snagama lokalnih investitora, Općine Gornja Stubica i Krapinsko – zagorske županije jasno pokazalo da se može revitalizirati industrijski kompleks DONA i da uz koordinaciju svih, uspjeh ne može izostati.

Istaknuto je kako je ovim projektom Općina Gornja Stubica postala jedinstven primjer u Republici Hrvatskoj, s obzirom na kvalitetnu suradnju privatnog i javnog sektora i rezultata koji je postignut – 13 poduzetnika povećava svoju proizvodnju i konkurentnost, zapošljava novi kadar te revitalizira daleko poznat industrijski kompleks DONA.

Komunalna naknada

– Općina će poduzetnicima pomoći i kroz Odluku o komunalnoj naknadi, kojom će ih osloboditi plaćanja komunalne naknade 100 posto u prvoj godini, 75 posto u drugoj i 25 posto u trećoj godini – najavio je načelnik Krizmanić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba