Deset zagorskih plivačica i plivača se na Regionalnom prvenstvu Hrvatske održanom u Vukovaru, okitilo s čak 134 medalje

OLIMP NAJTROFEJNIJI KLUB PRVENSTVA: U Zagorje donijeli 66 zlatnih medalja, najuspješnija Hana Sivec, s 20 zlata

Objavljeno: 26.11.2018. JJ

Vukovar je proteklog vikenda po prvi puta bio domaćin Regionalnog prvenstva Hrvatske u plivanju. Nastupilo je 129 plivačica i plivača Regije 4. Nastupili su natjecatelji iz plivačkih klubova Sisak Janaf, Đakovo, Osijek Žita, Virovitica, Čakovečki plivački klub, Međimurje, Vinkovački plivački klub, Varaždin, Barok, Varaždinske Toplice, Marsonija, Orion, Orahovica i Olimp iz Zaboka. Olimpov trener Ivica Androić u Vukovar je poveo pet plivačica i pet plivača.

Tri dijela

Regionalno prvenstvo je prema propozicijama Hrvatskog plivačkog saveza održano na 25-metarskom bazenu s osam pruga. Sam program natjecanja bio je podijeljen u tri dijela, od čega su dva održana u subotu i jedan u nedjelju. Olimpovci su prema broju osvojenih medalja postali najtrofejniji klub Regije 4 na ovom prvenstvu. Ukupno su osvojili 134 medalje u individualnim i štafetnim utrkama. U Zagorje su tako donijeli 66 zlatnih, 39 srebrnih i 29 brončanih medalja. Najviše medalja osvojila je mlađa juniorka Hana Sivec, njih 27, od čega 20 zlatnih. Tesa Novak je osvojila 24 medalje (14 zlatnih), a Vili Sivec također 24 medalje (12 zlatnih). Patrik Erceg osvojio je 14 medalja (šest zlatnih). Juniorka Lana Halapir osvojila je 10 medalja (četiri zlatne), isto kao i Jana Pavalić (pet zlatnih) i Patar Pavalić (dvije zlatne). Gašpar Futivić je osvojio šest medalja (dvije zlatne), Nikola Iveković četiri medalje i Mihaela Kramarić tri medalje (jedna zlatna).

Idući vikend u Sisku

Plivačicama i plivačima bila je to jedna od zadnjih provjera i mogućnosti dosezanja kvalifikacijskih normi za Prvenstvo Hrvatske u Rijeci, koje će se održati krajem prosinca ove godine. Iduće natjecanje je za tjedan dana u Sisku, gdje plivaju najmlađi Olimpovci na poznatom “Sisku malom”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba