Učenici i nastavnici SŠ Bedekovčina sudjelovali na projektnom sastanku Erasmus+ projekta HERO u Portugalu

Za osnovnoškolce osmislili edukativnu slikovnicu sa superjunakom, o važnosti kulturnog nasljeđa

Objavljeno: 21.11.2018. IB

Učenici i nastavnici Srednje škole Bedekovčina kao članovi projektnog tima Erasmus+ projekta HERO 2.0, boravili su u portugalskom gradu Vialonga. Radi se o dvogodišnjem projektu u kojem sudjeluju predstavnici srednjih škola iz Portugala, Belgije, Finske, Poljske i Hrvatske. Do 2020. proučavat će se cjelokupna europska baština kako bi se svi sudionici upoznali s njom i uvidjeli koliku važnost ona ima u oblikovanju današnjeg društva i svijeta. Ujedno se želi omogućiti učenicima kvalitetna edukacija, inspirirati ih da postignu najbolje rezultate i postanu višejezični, tolerantni, širokoumni , odlično obrazovani građani i uspješni u svojim profesijama.

Vrijednosti 21. stoljeća

Tako su učenici Srednje škole Bedekovčina Petra Sente, Marta Horvatek, Gabrijela Pugar, Tin Brgles i Karlo Sinković u pratnji nastavnika škole Petre Končić, Damira Bešenića i Sanje Markuš i ravnateljice Vere Hrvoj tijekom projektnog sastanka u Portugalu počeli s osmišljavanjem edukativne slikovnice namijenjene osnovnoškolskom uzrastu o važnosti kulturnog naslijeđa. Slikovnica će imati svog superjunaka koji će mladima prikazati europske vrijednosti 21. stoljeća. Ujedno će članovi projektnih timova razvijati ICT vještine, vještine fotografiranja, grafičkog dizajna, stolnog izdavaštva, etike u društvenim mrežama i mogućnostima poduzetništva u kulturi.

Posjet Lisabonu i Portu

Tijekom posjeta portugalskom partneru izrađen je i veliki mural načinjen tradicionalnom tehnikom i bit će postavljen u školi domaćinu. Uz izvršavanje projektnih zadataka, učenici i nastavnici škole posjetili su i Lisabon i njegove arhitektonske bisere (pravilne ulice i trgove, tvrđavu Svetog Jurja, samostan Svetog Jeronima, toranj Belem) i Porto te njegove mostove preko rijeke Douro, muzeje i knjižare.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba