Internetska stranica na kojoj možete upoznati više od devet tisuća jela, pića i namirnica iz svih krajeva svijeta

TASTE ATLAS PROMOVIRA I ZAGORJE: Top tri jela su purica s mlincima, štrukli i krvavice, a gastro kritičari preporučuju top mjesta na kojima se ona mogu kušati

Objavljeno: 20.11.2018. zagorjeinternational

Svi ljubitelji putovanja sada na jednom mjestu mogu doznati sve o najpoznatijim jelima, pićima i namirnicama zemalja koje posjećuju, zahvaljujući prvom online svjetskom atlasu hrane www.tasteatlas.com. Na internetskoj stranici na kojoj je predstavljeno više od devet tisuća jela, pića i namirnica, stoji i popis ugostiteljskih objekata u kojima se specijaliteti mogu kušati.
Ako kliknete na www.tasteatlas.com/croatia, upoznat ćete 245 najpoznatijih hrvatskih jela, kao što su dalmatinska pašticada, crni rižot, štrukli, fiš paprikaš, janjetina s ražnja, samoborska kremšnita, purica s mlincima i brojna druga, a tu je i posebna rubrika “Traditional dishes of Krapina – Zagorje County”. Prema popularnosti, zagorski specijaliteti na TasteAtlasu poredani su na sljedeći način: purica s mlincima, štrukli, krvavice, zagorska juha s vrganjima, sir i vrhnje, prisiljeno zelje, vrtanj, kuhani štrukli, martinjska guska s marunima, juha sa štruklima i pisanica Stubica.
Uz svako od navedenih jela stoji kratak opis i top tri mjesta gdje se ono može kušati, na temelju preporuka gastro kritičara. Taste Atlas je pokrenuo Matija Babić, osnivač Indexa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba