Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek u Pakracu potpisao ugovor za projekt “Popodne u vrtiću”

Dječji vrtić “Kesten” će produžiti radno vrijeme do 19 sati i zaposliti još jednog odgajatelja/odgajateljicu

Objavljeno: 20.11.2018. IB

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i ravnateljica Dječjeg vrtića “Kesten” Jelena Bašić prisustvovali su svečanom potpisivanju i uručivanju ugovora za projekte odobrene na natječaju “Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja”, održanom u Hotelu Pakrac. Pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Zrinušić, uručila je deset ugovora, a osim klanječkom gradonačelniku za projekt “Popodne u vrtiću”, ugovori ukupne vrijednosti 34,7 milijuna kuna uručeni su i za projekte koje će provoditi predškolske ustanove iz Pakraca, Josipdola, Crikvenice, Blata, Podbalja, Pitomače te Zagreba.

Dvosmjenski rad

Obraćajući se gostima, među kojima je osim predstavnika ugovorenih strana i partnera, bio i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i europskih fondova Davor Huška, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević istaknula je kako ovakvi projekti znače puno, jer će omogućiti dvosmjenski rad vrtića, što je veliki doprinos ukupnoj kvaliteti života u zajednici.
Nada Zrinušić je podsjetila da pravi izazovi kreću tek sada.
– Najlakše je potpisati ugovor, ali puno teže ga je odraditi, a u tome je prva stepenica Hrvatski zavod za zapošljavanje, koji je partner u ovom projektu financiranom od strane Europskog socijalnog fonda s ukupno više od 300 milijuna kuna, pri čemu je, s ovih današnjih deset dodijeljenih u Pakracu, do sada ugovoreno 223 milijuna kuna u više od sto predškolskih ustanova – rekla je Zrinušić.

Zdrava prehrana i STEM područja

Ruža Hrga, pomoćnica ravnatelja HZZ-a, čestitajući ugovorenim stranama, naglasila je da ih u što kraćem vremenu očekuje u Zavodu jer se veseli svakom novom zapošljavanju, a ovaj projekt pruža te mogućnosti.
Dječji vrtić “Kesten” će zahvaljujući bespovratnim sredstvima od više od 1,2 milijuna kuna produžiti svoj rad do 19 sati, zaposliti još jednu odgajateljicu ili odgajatelja na pola radnog vremena te administrativnog tajnika za provedbu projekta, a dvije glavne teme u raznovrsnim aktivnostima za djecu, roditelje i zaposlenike u idućih 30 mjeseci bit će vezane uz zdravu prehranu i STEM područje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba