Predstavljen bogat program Adventa u Mariji Bistrici, novina je suradnja s Adventom u Zagrebu i besplatni autobusi koji će posjetitelje voziti iz Zagreba u M. Bistricu i natrag

BROJNA DOGAĐANJA: Od koncerata Jacquesa i Vanne, vlakića i klizališta za djecu, do “Noći svjetla“ i dočeka Nove godine u podne

Objavljeno: 16.11.2018. ivanabelosevic

Na press konferenciji u Mariji Bistrici predstavljen je bogat program “Adventa u Mariji Bistrici”, koji počinje u subotu 1. i trajat će sve do 31. prosinca. Načelnik Marija Bistrice Josip Milički osvrnuo se na događanja i neke novine u kojima će posjetitelji moći uživati tijekom čitavog prosinca.

– Spremni smo za osmi po redu “Advent u Mariji Bistrici”. Svake godine se dižemo s novim sadržajima i aktivnostima i to je rezultiralo velikim brojem posjetitelja koji dolaze u Mariju Bistricu u prosincu. Novina ove godine jest da smo postali partner s “Adventom u Zagrebu” i samim time surađujemo jedni s drugima te se ujedno promoviramo preko njihovih kanala. U sklopu toga, uspjeli smo dobiti besplatnu liniju ZET-a prema Mariji Bistrici i natrag, što bi svakako trebalo povećati broj dolazaka u Mariju Bistricu. Također, “Advent u Mariji Bistrici” će se u Zagrebu prikazivati na svim njihovim službenim glasilima i materijalima i to će biti veliki iskorak u promidžbi naše manifestacije – rekao je Milički.

Advent će se odvijati na glavnom bistričkom trgu i u obližnjim ugostiteljskim objektima koji će imati tematske večeri, u Domu kulture, na klizalištu i u hotelu, koji će također imati svoje aktivnosti.

Četiri tematska vikenda

– “Advent u Mariji Bistrici” je tematski podijeljen na četiri vikenda. Prvi je vikend duhovne glazbe, drugi je dječji, treći je vikend medenjaka i gvirca i četvrti vikend adventskih običaja. I već tradicionalno, doček Nove godine u podne, koji se pokazao kao izvrstan događaj i to je završetak našeg Adventa. Tu je i adventska “Noć svjetla“, na kojoj se već treću godinu zaredom okuplja velik broj ljudi koji u zrak puštaju svoje svjetleće lampione i dio prihoda ide u humanitarne svrhe – istaknuo je načelnik Milički, dodavši kako prvog vikenda posjetitelje očekuje koncert Jacquesa Houdeka i nakon toga duhovni koncert grupe “Emanuel“.

– U dječjem vikendu će se održati predstava, vožnja vlakićem, nastup dječjih zborova i na kraju otvorenje klizališta na trgu. Vikend medenjaka i gvirca donosi kazališne predstave, Noć svjetla i kulinarski show, u sklopu kojeg će poznate osobe raditi medenjake. Na Badnjak će biti besplatan doručak za sve posjetitelje, kojima će se ponuditi ribice i vino domaćih vinara. Vikend adventskih običaja donosi specifične božićne običaje koji su tradicionalni za naš kraj, a bit će tu tradicionalni božićni doručak uz koncert Vanne i nakon toga doček Nove godine u podne, na kojem će nastupiti Nikolina Hižar i bend Barabe. I ove godine će se održati novogodišnja tombola u kojoj je glavna nagrada automobil Hyundai i20 – otkriva načelnik.

Projekt Hodočasničkih putova

Suradnja Turističke zajednice Grada Zagreba i Marije Bistrice nastavit će se i na drugim područjima.

– Radi se o projektu hodočasničkih putova, koji su malo zapušteni. Treba ih revitalizirati i napraviti pješačke staze i s tim bi krenuli na proljeće iduće godine. Radi se o tri puta, od Kaptola do Marije Bistrice preko Sljemena, drugi je preko planine Gornje i treći preko Sesveta. Suradnja će rezultirati boljom povezanošću Marije Bistrice i Zagreba, pokušavamo promovirati Mariju Bistricu i Zagorje, jer posjetitelji će moći posjetiti i naše toplice i muzeje i ostalu ponudu – zaključuje Milički.

 

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba