Uoči obilježavanja Međunarodnog dana volontera 5. prosinca

U srijedu, 28. studenoga, u Zaboku konferencija “VolontirAJMO!” i otvorenje izložbe fotografija lokalnih organizatora volontiranja

Objavljeno: 14.11.2018. JJ

U svrhu promocije volonterstva u ruralnom području, u srijedu, 28. studenoga, Mreža udruga Zagor organizira konferenciju “VolontirAJMO!” u prostoru Centra za mlade KZŽ. Konferencijom se ujedno obilježava i Međunarodni dan volontera, koji se slavi 5. prosinca. Cilj konferencije je ukazati na značaj volonterstva za zajednicu u ruralnom području te prezentirati rezultate projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”, kojeg je tijekom 2017. i 2018. godine provodila Mreža udruga Zagor u partnerstvu s Društvom “Naša djeca” Zabok, Krapinsko – zagorsko županijom, Lokalnom akcijskom grupom “Zagorje – Sutla”, Školom za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovnom školom Janka Leskovara Pregrada, Volonterskim centrom Zagreb i ACT Grupom. Uz konferenciju, u cilju poticanja građana na volonterski rad, održat će se otvorenje izložbe s prikazom fotografija lokalnih organizatora volontiranja i njihovih volonterskih aktivnosti, kao i prikazivanje filma o razvoju volonterstva na području KZŽ, kojeg su u okviru projekta snimili učenici ŠUDIGO-a Zabok.

Prijava za sudjelovanje na konferenciji, koja počinje u 15 sati, obavezna je putem linka, najkasnije do 25. studenoga. Više informacija o konferenciji svi zainteresirani mogu dobiti putem maila [email protected] ili [email protected].

Projekt “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje” bio je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali”.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba