Najveći dosadašnji uspjeh mladog zagorskog sportaša, koji će Hrvatsku najvjerojatnije predstavljati i na Europskom prvenstvu u Litvi

Roko Knezić iz Oroslavja juniorski prvak Hrvatske u bowlingu

Objavljeno: 12.11.2018. JJ

U prostorima Bowling Cluba Zagreb održano je pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za juniore do 18 godina u bowlingu. Prvak Hrvatske za sezonu 2018./2019. postao je Roko Knezić iz Oroslavja, član Bowling kluba Nomad iz Zagreba. Nakon četiri igre kvalifikacija, Roko je zauzeo treće mjesto i u polufinalu se morao susresti s klupskim kolegom, dvostrukim juniorskim i seniorskim prvakom Hrvatske Marinom Vedrišem, koji ga je pobijedio prošle godine u finalu. U meču koji je bio uzbudljiv do samog kraja, Roko je uspio pobijediti Marina s dvanaestak bodova prednosti. U finalu ga je dočekao najbolji iz kvalifikacija, Leon Klobučarić iz Bowling kluba Medonja Varaždin, no, Roko je pokazao još bolju igru i s lakoćom ga pobijedio.
Radi se o najvećem Rokovom uspjehu. Nakon osvojenog mjesta kadetskog prvaka Hrvatske do 14 godina i prošlogodišnjeg drugog mjesta u juniorskoj konkurenciji, sada je osvojio juniorsko prvenstvo iako je još uvijek po godinama kadet, s obzirom na to da još nije navršio 14 godina. Ovim naslovom, najvjerojatnije si je osigurao i nastup na Europskom prvenstvu za juniore, koje se 2019. godine održava u Litvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba