U predsjedničkoj utrci s Renatom Bočakom, potpredsjednikom Udruženja obrtnika Zagreb, Ranogajec je pobijedio s 40 od ukupno 50 glasova prisutnih skupštinara

TREĆI MANDAT: Dragutin Ranogajec vodit će Hrvatsku obrtničku komoru i naredne četiri godine

Objavljeno: 09.11.2018. Alen Brodar

Dragutin Ranogajec je u četvrtak, većinom glasova članova Skupštine Hrvatske obrtničke komore na konstituirajućoj sjednici, ponovno izabran za predsjednika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u sljedećem četverogodišnjem mandatu, do 2022. godine.

U predsjedničkoj utrci s Renatom Bočakom, potpredsjednikom Udruženja obrtnika Zagreb, Ranogajec je pobijedio s 40 od ukupno 50 glasova prisutnih skupštinara.

Osnovne smjernice programa koji sadrži pet glavnih točaka Ranogajec je predstavio članovima Skupštine HOK-a.

“Zajedno smo snaga”

Istaknuo je da mu je u dosadašnjem radu najvažniji cilj, kojemu je podredio brojne aktivnosti, bilo zalaganje za jače, konkurentnije, uspješnije i modernije obrtništvo, a za nastavak djelovanja ka ostvarivanju tog cilja od skupštinara je zatražio podršku koju je i dobio.

Prioriteti, proaktivnost, obrazovanje, otvorenost i sustav pet su ključnih točaka programa starog – novog predsjednika Ranogajca, koji je njegove dijelove detaljno obrazložio i predstavio skupštinarima, naglašavajući u više navrata važnost zajedništva jedinstvenog komorskog sustava u internom i eksternom djelovanju.

– Zajedno smo snaga, a snaga može promijeniti sve – izjavio je zahvaljujući skupštinarima koji su podržali njegov program, čija je okosnica zajednički nastavak gradnje hrvatskog obrtništva. Istaknuto je kako su snažno izraženom podrškom predsjedniku Ranogajcu, skupštinari HOK-u osigurali kontinuitet u radu i ostvarivanju zadanih ciljeva.

– U posljednjih 30-ak godina Dragutin Ranogajec je prošao sve stepenice obrtničkog sustava od sekcije, ceha, Upravnog odbora. Stvarao je Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije i bio njen skupštinar, predsjedavao Udruženjem obrtnika Krapina, kao i Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije te predsjeda Hrvatskom obrtničkom komorom od 2011. godine.

Dragutin Ranogajec je vanjski član Odbora za obnovu i razvoj, a danas je član Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga Sabora u dva saborska mandata, te član Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović – istaknuli su u HOK-u.

Izabrani i potpredsjednici

Inače, na konstituirajućoj sjednici Skupštine HOK-a imenovani su i novi potpredsjednici HOK-a: Dalibor Kratohvil, predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, Elida Marković, predsjednica Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, Damir Židanić, predstavnik Obrtničke komore Zagreb, Darko Knežević, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i Davor Pleško, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba