“Priča koja je jedina probudila onaj svima poznati osjećaj – što će biti dalje i neka sve dobro završi…”

Mališani iz DND-a Sveti Križ Začretje pobjednici “Bajkaonice za pet” – osmislili bajku koja je osvojila stručno povjerenstvo

Objavljeno: 08.11.2018. zagorjeinternational

Stručni žiri odabrao je pobjednika “Bajkaonice za pet“. To je priča Društva Naša djeca Sveti Križ Začretje pod nazivom “Neispričane priče… kojima nema kraja“, objavio je Savez društava Naša djeca Hrvatske.

21 priča

Priča DND-a Sveti Križ Začretje proglašena je najboljom u konkurenciji 21 priče koje su sudjelovale u ovogodišnjoj “Bajkaonici“, a osmislila su je djeca, uz pomoć voditeljica Ivane, Lorene i Paule. Priča će biti pretvorena i u slikovnicu.
Članica povjerenstva Ksenija Rožman rekla je kako je ova priča jedina u njoj, uz osjećaj bajkovitosti, probudila i onaj svima poznati osjećaj – što će biti dalje i neka sve dobro završi.

Čitateljske navike

– Osim toga, mislim da neizravno poučavanje uz korištenje simbolike pruža više prilike za život nekog djela, nego izravno realističko prikazivanje. Ne treba isticati koliko je dobrodošla i širina doživljaja ovog sadržaja, jer osim što upućuje na toleranciju različitih, upućuje i na važnost razvoja čitateljskih navika i ljubavi prema knjizi. Sigurno ću iskoristiti ovu priču u radu sa svojim dramskim skupinama i zato hvala – dodala je Rožman.
Priču možete pročitati na https://www.nivea.hr/nivea-noviteti/price/neispricane-price/. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba