Potpisani ugovori s izvođačem radova u sklopu europskog projekta “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja KZŽ”, vrijednog 8,3 milijuna kuna

Za kompletnu rekonstrukciju ambulante u Krapinskim Toplicama više od milijun, a za izgradnju kose rampe kraj ambulante u Klanjcu više od 250 tisuća kuna

Objavljeno: 07.11.2018. Jelena Jazbec

U Domu zdravlja u Krapinskim Toplicama potpisani su ugovori o javnoj nabavi radova za izvedbu manjih infrastrukturnih radova u sklopu europskog projekta “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije”, koji provodi Krapinsko – zagorska županija, kao osnivač županijskog Doma zdravlja. Projektne aktivnosti, kako je pojasnila Vlatka Mlakar, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove, usmjerene su na manje infrastrukturne zahvate u devet ambulanti Doma zdravlja KZŽ, a danas su potpisana dva ugovora, i to za ambulantu Krapinske Toplice, u vrijednosti 1.087.859 kuna, te za ambulantu Klanjec, u iznosu od 254.136 kuna. Inače, KZŽ je u lipnju pokrenula postupak javne nabave za manje infrastrukturne zahvate za spomenutih devet ambulanti Doma zdravlja, no postupak je poništen 30. srpnja, s obzirom na to da za sedam ambulanti nije dobivena nijedna ponuda, a za Krapinske Toplice i Klanjec su pristigle ponude bile iznad procijenjene vrijednosti. No, postupak javne nabave je ponovno otvoren i ugovori su sada potpisani. U ambulanti Krapinske Toplice radit će se kompletna rekonstrukcija ambulante, koja će sadržavati tri ordinacije opće medicine, stomatološku ordinaciju te prostor za patronažnu sestru, a u radove je uključeno i postavljanje toplinske ovojnice, odnosno, rekonstrukcija fasade. U ambulanti Klanjec, radovi uključuju izgradnju kose rampe za lakši pristup osobama s invaliditetom, te će se urediti dio ordinacije opće medicine.

Stup zdravstvene zaštite

Ugovore su potpisali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i Krunoslav Pavlinić, jedan od vlasnika poduzeća MDK Građevinar, trgovina, usluge i poljoprivreda iz Velikog Trgovišća, a prisustvovala je i Nada Dogan, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ, koji sudjeluje kao partner u projektu.
– Zahvaljujem Krapinsko – zagorskoj županiji što vodi izuzetnu brigu o Domu zdravlja Krapinsko – zagorske županije. Presretni smo što je projekt počeo, što se naša Županija prijavila i što vodi brigu o opremi i prostorima, ali i o našim djelatnicima i građanima koji ovdje dolaze. Mi kao partneri ćemo se sigurno uključiti u projekt, onako kako možemo, znamo i umijemo – istaknula je Dogan.
Zadovoljstvo su izrazili i predstavnici Općine Krapinske Toplice te Grada Klanjca.
– Doktorica Dogan može posvjedočiti da smo već nekoliko godina u intenzivnoj komunikaciji, vezano uz mogućnosti uređenja čitavog zapadnog dijela središta općine Krapinske Toplice, gdje Dom zdravlja zauzima vrlo važno mjesto. Ovo je, dakle, integrirani dio uređenja zapadnog dijela središta općine i nadam se da će usklađivanje aktivnosti na relaciji Općina – Dom zdravlja, teći i nadalje kao i do sada, te da ćemo naći i kvalitetno rješenje za parkirne prostore u blizini Doma zdravlja – rekao je načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić.
Zahvalu je u ime Grada Klanjca izrekao zamjenik gradonačelnika Zvonko Sever.
– Zahvalan sam u ime Grada što ćemo u sklopu Doma zdravlja poboljšati uslugu osobama s invaliditetom. Posebno zahvaljujem Županiji, što nas prati kad god nešto trebamo, a posebno u ovakvim prilikama – rekao je Sever.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je istaknuo kako je primarna zdravstvena zaštita stup zdravstvene zaštite svake države te kako će ulaganje u primarnu zdravstvenu zaštitu smanjiti pritisak na bolnice, koji je izuzetno velik.

Do 31. siječnja

– Pogledajte samo našu Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, koja je u godinu i pol dana povećala broj pacijenata za sto tisuća. Mi smo u sklopu ovog europskog projekta 23. listopada potpisali ugovor, također s poduzećem MDK, za uređenje sedam ambulanti Doma zdravlja na području županije, u iznosu od 2.344.594 kuna, i danas smo potpisali ova dva ugovora vrijedna 1.341.995 kuna. Dakle, 3.686.589 kuna za devet ambulanti na području županije, što za uređenje samih ambulanti i pristupa za osobe s invaliditetom, što za uređenje sanitarnih čvorova. Projekt “Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti” je za nas zasigurno velik izazov. U projekt je uključena i nabava opreme vrijedna 4,3 milijuna kuna i kad završimo kompletan projekt, to će biti ulaganje u zagorski Dom zdravlja od preko 8,2 milijuna kuna, plus onih 15,3 milijuna kuna koje smo povukli za Opću bolnicu Zabok – rekao je Kolar.
Od spomenutih 8,2 milijuna kuna, 85 posto sredstava dolazi iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020, Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s fokusom na udaljena i deprivirana područja”.
Rok za završetak radova na svih devet ambulanti je 31. siječnja 2019., a osim u Krapinskim Toplicama i Klanjcu, manji infrastrukturni radovi obuhvatit će ambulante u Gornjoj Stubici, Zlataru, Desiniću, Mariji Bistrici, Velikom Trgovišću, Mihovljanu i Maču.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba