Proslavite Martinje u jedinstvenom ambijentu turističkog sela “Vuglec Breg”

REZERVIRAJTE VEĆ DANAS: Očekuje vas uživanje u martinjskoj večeri u tri slijeda, vrhunskim vinima i domaćoj glazbi, uz neizostavno krštenje mošta

Objavljeno: 06.11.2018. zagorjeinternational

“Dok Martin dojde v pol noč na vrata, mošt bu čist kak nebe bez oblaka. Krstil bu mošteka, ime mu Vinček dal, mnogi bu pajdaš radi njega v klancu ili v grabi zaspal”, stihovi su tradicionalne pjesme, koja na najbolji način opisuje kako to izgleda proslava jednog od najdražih dana u godini za sve ljubitelje dobre vinske kapljice – Martinja.

Pjenušac za kumove

A da se na vinorodnim bregima u Škarićevu može kušati vrhunsko vino, to već znaju i vrapci na grani, s obzirom na to da se ondje smjestila vinarija “Vuglec Breg”, u sklopu istoimenog pansiona, čije osoblje svakog gosta dočekuje raširenih ruku, kako bi ondje upoznao sve blagodati i ljepote života u regiji vrhunskih vina i pitoresknog krajolika.
Proslava Martinja na “Vuglec Bregu” neizostavan je dio ponude, pa će tako i ove godine svi zainteresirani moći uživati u jedinstvenom gastro – enološkom doživljaju. U petak i subotu s početkom u 19 sati pripremljen je tako prigodni program koji uključuje “Martinjske špelancije”, ceremoniju krštenja mošta koju će voditi biškup cesargradski, te odličnu zabavu uz Tamburaški sastav Ekipa iz Klanjca (petak) i Podvinčane (subota). Martinjski kum i kuma bit će nagrađeni bocom pjenušca “Vuglec”.

Noćenje i doručak

Inače, po cijeni od 220 kuna po osobi, gosti dobivaju “martinjski aranžman” koji uključuje i dobrodošlicu “pri baki Rozi” uz mošt i pečene kestene, te martinjsku večeru u tri slijeda. Na meniju je meso z banjice, zatim domaća guska s ražnja i dimljena svinjska pečenka iz paca, krumpir iz krušne peći, mlinci, dinstano crveno zelje, hajdina kaša te miješana salata, a za desert pečeni štrukli i štrudla od jabuka.
Za one koji proslavu Martinja žele produžiti, postoji i aranžman s noćenjem i doručkom za 495 kuna po osobi. Sve dodatne informacije dostupne su na internetskoj stranici Pansiona “Vuglec Breg”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba