U Tuheljskim Toplicama održava se dvodnevna edukativna radionica o sprečavanju mobinga i zaštiti dostojanstva na radnom mjestu

“Mobing se događa češće nego što mislimo, a najčešće posljedice su umor, glavobolje te bolovi u leđima”

Objavljeno: 06.11.2018. zagorjeinternational

Sindikat naftnog gospodarstva (SING) u Termama Tuhelj održava dvodnevnu edukativnu radionicu o stresu na radnom mjestu, zaštiti dostojanstva i mobingu. Radionica je započela predstavljanjem istraživanja o stresu na radu, zaštiti dostojanstva i mobingu, koje je napravljeno u sklopu projekta “Širenje područja socijalnog dijaloga“, financiranog sredstvima iz EU fondova. Istraživanje su zajednički proveli Sindikat naftnog gospodarstva i Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobinga, a u njemu je sudjelovalo 270 članova SING-a iz 21 poduzeća naftno – plinskog sektora iz cijele Hrvatske.
Nakon predstavljanja istraživanja, Mario Vinković s Pravnog fakulteta u Osijeku održao je predavanje o hrvatskom pravnom okviru za mobing, dok je Elvira Koić iz Neuropsihijatrijske bolnice dr. Ivan Barbot Popovača predstavila uzroke, posljedice i načine prevencije mobinga u radnoj organizaciji iz psihosocijalne perspektive.

Ključni elementi

– Istraživanje je pokazalo kako sudionici ne znaju uspješno prepoznati ponašanja specifična za mobing te se iz tog rezultata da zaključiti da se takva ponašanja događaju češće nego što su oni to u mogućnosti identificirati. Samo je 12,4 posto ispitanika točno objasnilo definiciju mobinga. Među ponašanjima koje ispitanici vide svojstvenim mobingu su zasluge koje se pripisuju drugome, nerealno loša procjena njihova rada, novi zadaci koje dobivaju u posljednji trenutak i bez uputa, kao i rokovi koje je nemoguće ispoštovati. Najčešći fizički problemi u vezi s mobingom su umor, glavobolje te bolovi u leđima, a ispitanici se zbog njih najčešće ne javljaju svom liječniku. Osim psihološkog nasilja, ključni su elementi učestalost i dugotrajnost te nemogućnost žrtve da se obrani – istaknula je predsjednica Sindikata naftnog gospodarstva Jasna Pipunić. Dodala je kako zbog toga rade edukativnu kampanju koja će trajati narednih šest mjeseci i kroz koju će educirati 180 sindikalnih povjerenika o ovim temama iz perspektive pravnih postupaka i mjera koje se mogu provesti za zaštitu dostojanstva radnika u kompanijama naftnog gospodarstva koje u Hrvatskoj broje više od 9000 radnika.

O mobingu

Mobing je specifični oblik ponašanja na radnom mjestu, kojim jedna osoba ili skupina njih sustavno psihički zlostavlja i ponižava drugu osobu, s ciljem ugrožavanja njezina ugleda, časti, ljudskog dostojanstva i integriteta, sve do eliminacije s radnog mjesta. U mobing ulazi širok spektar ponašanja, sve od pripisivanja zasluga drugim ljudima, isključivanja iz važnih sastanaka i ogovaranja, do ozbiljnih fizičkih napada kao što je seksualno zlostavljanje. Takvo će se ponašanje smatrati mobingom ako se pojavljuje najmanje jedan put tjedno u trajanju od najmanje šest mjeseci. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba