U Oroslavju održana druga večer Festivala domoljubnog filma “Gordan Lederer”

Prikazan potresni film “Krvava berba grožđa“, o zločinima velikosrpskog agresora nad Lovašanima tijekom 1991. godine

Objavljeno: 05.11.2018. zagorjeinternational

U oroslavskoj kino dvorani održana je druga večer Festivala domoljubnog filma “Gordan Lederer”, u sklopu koje je prikazan dokumentarni film “Krvava berba grožđa”, redatelja Silvija Mirošničenka.
Film prikazuje stravična događanja i zločine velikosrpskog agresora nad Lovašanima, počinjene tijekom 1991. godine. Svjedoci i žrtve zločina, kao i autentične arhivske snimke, donose prikaz neljudskih zločina u obliku zlostavljanja, batinanja, silovanja žena, ubijanja, mučenja, prisilnog rada, odnosno, svega onoga čemu su lovaski Hrvati i drugi pripadnici nesrpskih naroda bili izloženi tijekom okupacije od strane paravojnih srpskih postrojbi i lokalnih izdajnika.

Zagorski branitelji

Okupljenu publiku u Domu kulture je na samom početku pozdravio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je tom prilikom istaknuo da je u Domovinskom ratu sudjelovalo i više od 10 tisuća branitelja iz Krapinsko – zagorske županije.
– Ovo je prilika da se prisjetimo i onih koji više nisu s nama. Veliko im hvala na svemu što su nam dali. Županija pomaže branitelje i braniteljske udruge te će to činiti i dalje, a svi mi moramo mlađe generacije učiti istini o Domovinskom ratu – istaknuo je Ferek – Jambrek.

Organizator Festivala

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak, Ana Lederer, supruga pokojnog Gordana Lederera te producent filma Antun Ivanković.
Festival domoljubnog filma organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata – Ogranak grada Zaprešića, zajedno s partnerima. (ib)

FOTO: Facebook Festival domoljubnog filma “Gordan Lederer”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba