Otvorena manifestacija “Martinje u Kumrovcu”

Po drevnim vinskim običajima kršten mošt, uz “preštimane” kumove – načelnicu Zagorskih Sela Kseniju Krivec Jurak i predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka

Objavljeno: 03.11.2018. ivanabelosevic

Ispred Hostela Kumrovec otvorena je tradicionalna manifestacija “Martinje u Kumrovcu”. Kršten je mošt po drevnim vinskim običajima, a “preštimani” kumovi kumrovečkom moštu bili su načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak. Posjetitelji su mogli uživati u ponudi domaćih proizvoda, OPG-ova i degustaciji mošta tamošnjih vinara. Prisustvovali su i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek. Župan je rekao kako je krštenje mošta dugogodišnja tradicija i njegovanje običaja u Zagorju.

Promocija Zagorja

–  S obzirom na velik broj vinogradarskih udruga na području Krapinsko – zagorske županije dva vikenda se održavaju tradicionalne spelancije, jer sve udruge žele to obilježiti. Kumrovečka udruga obilježava Martinje za svoje članove, ali i za turiste iz Amerike kojih danas u Kumrovcu ima puno i kojima smo jedva objasnili što se zapravo događa, no vidimo da ima vino paše.To je na neki način promocija Zagorja kao turističke regije. Znate da smo proglašeni najboljom kontinentalnom turističkom destinacijom u Republici Hrvatskoj i da smo ušli u finale za najbolju turističku destinaciju 2018. – naglasio je Kolar.

Organizatori

– Ovakve manifestacije dodatna su ponuda našim hotelima i restoranima, koji imaju strahovito velik broj posjetitelja tijekom vikenda. Uz sve to, svojim vinima promoviraju se i naši vinogradari – zaključio je župan Kolar.

Pokrovitelj manifestacije je Općina Kumrovec, a organiziraju je Udruga vinara “Grozd” Kumrovec i Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić, Zagorska Sela.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba