14. SUSRET DJEČJIH VIJEĆA HRVATSKE: U Opatiji stiglo vrijedno priznanje za mlade Pregračane

“Veseli tjedan” Dječjeg gradskog vijeća Pregrade proglašen Naj-projektom 2018.

Objavljeno: 02.11.2018. Alen Brodar

Opatija je 30. i 31. listopada 2018. godine bila domaćin 14. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske, na kojem su proglašeni “Naj-projekti 2018”, a nagrade je uz Dječje gradsko vijeće Pule osvojilo i Dječje gradsko vijeće Pregrade.

Osmislila djeca

Riječ je o natječaju za najbolje projekte koje su osmislila djeca, a koji poboljšavaju život djece u njihovim sredinama. Prijavljeno je 15 projekata iz cijele Hrvatske, a komisija sastavljena od članova 11. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije odlučila je da su Naj-projekti “Veseli tjedan” Dječjeg gradskog vijeća Pregrade i “Edukativna predstava u formi forum kazališta” Dječjeg vijeća iz Pule. Nagrade najboljima te priznanja sudionicima uručili su predsjednica Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske dr. sc. Aida Salihagić Kadić, dječja gradonačelnica Petra Deranja, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Vučinić Knežević te zamjenica gradonačelnika Vera Aničić.

Sudionike iz Dječjih vijeća Čakovca, Dubrovnika, Jastrebarskog, Karlovca, Koprivnice, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Pregrade, Preloga, Pule, Rovinja, Šibenika, Tuhlja, Varaždina i Velike Gorice pozdravili su i gradonačelnik Ivo Dujmić, tajnica DND-a Opatija i zamjenica predsjednice Saveza DND-a Hrvatske Sanja Škorić te pročelnica Upravnog odjela za socijalnu politiku i mlade PGŽ-a Dragica Marač.

Donošenje Deklaracije

Inače, ovogodišnji Susret Dječjih vijeća dio je velike europske konferencije “Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!” Eurochild organizacije, koja se paralelno održava u Opatiji, u sklopu kojeg će se održati edukativne i zabavne radionice za djecu i mentore na temu sudjelovanja djece u donošenju odluka na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini pod nazivom „Participirajmo – uključivanje Dječjih vijeća u procese odlučivanja na EU razinama“. Djeca će donijeti i svoju Deklaraciju, koju će predstaviti sudionicima međunarodne konferencije Eurochilda. 14. susreti Dječjih vijeća Hrvatske održani su u organizaciji Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske i Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade pod pokroviteljstvom Primorsko–goranske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba