Posjetitelji će moći razgledati preko 80 eksponata – od razglednica, slika do dosad neviđenih fotografija dvorca

U petak, 9. studenoga, otvara se izložba “Veliki Tabor u 20. stoljeću“

Objavljeno: 01.11.2018. zagorjeinternational

U petak, 9. studenoga, u Dvoru Veliki Tabor s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba “Veliki Tabor u 20. stoljeću“. Izložbom će biti prezentiran stari grad – njegova monumentalna arhitektura, sanacijski radovi vršeni na objektu te namjena. Također, bit će predstavljeni njegovi vlasnici i događaji koji su se u dvorcu odvijali tijekom 20. stoljeća.

Veliki značaj

Navedeno razdoblje obilježeno je propadanjem Velikog Tabora, no, s druge strane, također i razvijanjem svijesti o njegovom velikom značaju za hrvatsku i svjetsku kulturnu baštinu te uloženim naporima da se grad sačuva za iduća stoljeća. Posjetitelji izložbe imat će priliku razgledati više od 80 eksponata – brojne razglednice i fotografije, slike Otona Ivekovića, knjige, predmete iz etnografske zbirke Dvora Veliki Tabor koje je prikupio Josip Štimac, kao i druge muzejske predmete koji svjedoče o životu u Velikom Taboru u tom razdoblju.

Autorica izložbe

Na izložbi će se moći vidjeti neke još dosad neviđene fotografije dvorca, a zahvaljujući njima, posjetitelji će se upoznati s promjenama vršenima na arhitekturi Velikog Tabora tijekom čitavog stoljeća te, između ostaloga, otkriti koja je važna povijesna ličnost došla u razgled dvorca. Autorica izložbe je kustosica i voditeljica Dvora Veliki Tabor, povjesničarka Renata Dečman. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba