Povodom svetkovine Svih Svetih, na gradskom groblju u Krapini položeni vijenci i upaljene svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu

S. Pavliša: Uskoro ćemo predstaviti knjigu “Ratne rane Zagorja”, koja sadrži popis 166 zagorskih branitelja i civila poginulih u Domovinskom ratu

Objavljeno: 31.10.2018. ivanabelosevic

Povodom svetkovine Svih Svetih, ispred centralnog križa na gradskom groblju u Krapini položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu. Ispred Krapinsko – zagorske županije to su učinili župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek, ispred Grada Krapine gradonačelnik Zoran Gregurović i njegovi zamjenici Branko Varjačić i Drago Kozina, zatim predstavnici Državne uprave u KZŽ, zagorskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te Policijske uprave krapinsko – zagorske, na čelu s načelnikom Darkom Carem. Molitvu za sve umrle i poginule predvodio je kapelan PU krapinsko – zagorske Branko Čagelj.

Bolje društvo

Župan Željko Kolar rekao je da su ovo dani kada se posebno sjećamo naših najbližih koji su nas napustili i svih poginulih hrvatskih branitelja koji su ostavili neizbrisiv trag u stvaranju neovisne i slobodne države Hrvatske.
– Ovo je prilika da se podsjetimo da je ono što radimo izuzetno bitno, da stvaramo bolje društvo i pokažemo da žrtva svih poginulih nije uzaludna. To je vrijeme da ostanemo koju minutu ili više sami sa sobom u mislima, da posvetimo koji trenutak sebi, da shvatimo da nismo vječno na ovom svijetu i da trebamo živjeti i raditi tako da stvaramo opće dobro – istaknuo je Kolar.

Duboka sjeta

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović je rekao kako se već tradicionalno polažu vijenci kod centralnog križa na krapinskom groblju, koji je izgrađen upravo u spomen na poginule hrvatske branitelje, dok je predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice krapinsko – zagorske Stjepan Pavliša istaknuo kako ga uhvati duboka sjeta dok se prisjeća ljudi poginulih u Domovinskom ratu.
– Ovu bih priliku iskoristio da najavim promociju naše knjige “Ratne rane Zagorja“, koja će se održati 16. studenoga u Tuheljskim Toplicama. Našli smo 166 imena naših Zagoraca, što branitelja, što civila, koji su poginuli za vrijeme Domovinskog rata i svi su oni objedinjeni u toj knjizi – rekao je Pavliša.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba