Udruga Feniks uspješno privela kraju projekt Info centar za mlade “Neos”

U gotovo godinu dana provedbe projekta, organizirane razne radionice, te dvije volonterske i tri humanitarne akcije

Objavljeno: 25.10.2018. JJ

Održana je posljednja radionica u sklopu projekta Info centar za mlade “Neos” pod nazivom “STOP nasilju“. Radionicu je održala Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju, a učenice završnih razreda frizerskog smjera Srednje škole Oroslavje slušale su prezentaciju o vrstama nasilja u mladenačkim vezama. Idućeg dana održan je i treći, ujedno posljednji sastanak s predstavnicima partnerskih organizacija na projektu, Gradom Oroslavjem i Krapinsko – zagorskom županijom.

Opći cilj

Projekt Info centar za mlade “Neos” Udruga Feniks je provodila od početka studenoga 2017., a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Na sastanku su rekapitulirane sve projektne aktivnosti. Opći cilj projekta odnosio se na doprinos u zadovoljavanju potreba mladih te podizanju kvalitete njihova života, kao i jačanje kapaciteta lokalne zajednice za rad s mladima, kako bi se unaprijedio sustav informiranja i savjetovanja mladih.

Osnovnoškolci i srednjoškolci

U sklopu projekta, organizirane su razne radionice na teme “Aktiviraj se i volontiraj!”, “Reci NE ovisnosti”, “Garancija za mlade”, “Pisanje životopisa i popratnog (motivacijskog) pisma”, “Uspješan upis u srednju školu”, “Zdrav način života”, “STOP nasilju!“ i radionice za voditelja pripreme i provedbe projekta, kao i razne kreativne radionice, dvije volonterske akcije “Zajedno za ljepši grad” i uređenje dječjeg igrališta kod Područne škole Krušljevo Selo te tri humanitarne akcije podjele dječje odjeće djeci iz socijalno i materijalno ugroženih obitelji. U navedenim aktivnostima sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola, te ostali mladi s područja grada Oroslavja. Prijavljen je i nastavak projekta, Info centar za mlade Neos 2.0.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba