Krapinsko – zagorsku županiju u najljepšem je svjetlu predstavila Mateja Lesičar iz Lobora, magistra ekonomije i nositeljica licitarskog obrta

Najuzornijom seoskom ženom proglašena Melita Vrbanek iz Karlovačke županije

Objavljeno: 22.10.2018. JJ

Na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u nedjelju je održan 19. Izbor najuzornije hrvatske seoske žene, na kojem je Krapinsko – zagorsku županiju predstavljala Mateja Lesičar iz Lobora. Mateja je magistra ekonomije i nositeljica licitarskog obrta, a sa suprugom obrađuje i dva hektara vinograda. Uz radove u obrtu i poljoprivredi, izrađuje radove tehnikom zlatoveza te izvezuje mustre na stolnjacima od kukuruznog platna. Majka je dvoje djece.

20 natjecateljica

– Zaista mi je drago što sudjelujem na ovom izboru i predstavljam ne samo sebe, svoje mjesto i županiju, već i svaku onu ženu koja se svojim trudom i radom zalaže za bolje sutra – poručila je Mateja Lesičar.
Među 20 natjecateljica iz 14 županija i Grada Zagreba, najuzornijom seoskom ženom proglašena je Melita Vrbanek iz Karlovačke županije.

Snažna podrška

Okupljene su pozdravili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra poljoprivrede Zdravko Barać te prošlogodišnja pobjednica Renata Bedeković. Predsjednik ocjenjivačkog suda bio je ravnatelj Hrvatske poljoprivredno – šumarske savjetodavne službe Zdravko Tušek, a zagorsku predstavnicu bodrile su predsjednica Županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki i načelnica Lobora Ljubica Jembrih.
Izbor je organizirala udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba