Uspješni Zagorci na 13. Europa kupu u gađanju field samostrelom

U pojedinačnoj kategoriji pobijedili brat i sestra Domagoj i Valentina Pereglin, kod juniora najbolja bila Mihaela Oborovečki, ispred brata Martina

Objavljeno: 17.10.2018. zagorjeinternational

U Slavonskom Brodu održan je 13. Europa kup u gađanju field samostrelom u šest kategorija. U pojedinačnoj konkurenciji, Domagoj Pereglin (Streljačko društvo Dubrava 1094) kod muških je zabilježio pobjedu drugu godinu zaredom i ukupno je imao najbolji rezultat natjecanja. Drugo mjesto osvojio je Marijan Kajfeša (Dubrava 1094), a treće Artem Popov (Rusija). U ženskoj konkurenciji, pobjeda je pripala Valentini Pereglin (SD Dubrava 1094), ispred Sanje Komar (PGSD Zagreb) i Olge Klimove (Rusija).

Nastupile i veteranke

U juniorskoj konkurenciji, bez većih problema pobijedila je Mihaela Oborovečki (SD Veliko Trgovišće), ispred brata Martina Oborovečkog i Fedora Simasheva (Rusija). Kod kadeta pobjedu je, kao i prošle dvije godine, odnio Oliver Mofardin, ispred Ivana Boraka (SD Dubrava 1094), a treća je bila Iva Popović – Gecan (SK Ivanić). U muškoj veteranskoj konkurenciji, pobjeda je pripala Željku Tijanu, ispred Oldricha Kubese (Češka). Po prvi puta nastupile su i veteranke, a pobjedu je ostvarila Jaroslava Nedelnikova (Češka), druga je bila Agota Lenart (Mađarska), a treća Jana Slovakova (Češka).

Međusobni mečevi

U ekipnoj konkurenciji, pobjeda je uvjerljivo pripala ekipi strijelaca SD-a Dubrava 1094 “A”, druga je bila ekipa Rusije, a treća ekipa PGSD-a Zagreb. Po prvi puta za prijelazni pehar gađalo se u formatu međusobnih mečeva. U finalu su snage odmjerili brat i sestra, Domagoj i Valentina Pereglin, a pobjedu je ostvarila Valentina, rezultatom 5:3. Treće mjesto pripalo je Artemu Popovu (Rusija), koji je u borbi za treće mjesto bio bolji od Marijana Kajfeša (SD Dubrava 1094) sa 6:2.
Na finale Svjetskog kupa u Orelu u Rusiji, koje će se održati od 5. do 9. prosinca, plasirali su se Domagoj i Valentina Pereglin, Marijan Kajfeš, Martin i Mihaela Oborovečki te Sanja Komar. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba