Uz Dan neovisnosti, proslavljen Dan branitelja grada Oroslavja

Položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginule branitelje, na Oro trgu vojska predstavila naoružanje, a otvorene su i dvije izložbe

Objavljeno: 10.10.2018. zagorjeinternational

Uz Dan neovisnosti, u Oroslavju je održana proslava Dana branitelja grada Oroslavja. Svečani dio započeo je postrojavanjem sudionika na Oro trgu te pucanjem Kuburaškog društva “Tri kralja“ iz Jakovlja. Povorka se zatim uputila prema spomeniku poginulim braniteljima, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a okupljenima su se obratili dopredsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zaprešić Smiljan Tomašević i gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak. Nakon toga je uslijedila svečana sveta misa.
Na Oro trgu, pripadnici Hrvatske vojske i Specijalnih jedinica policije predstavili su naoružanje, a u Gradskoj knjižnici je otvorena izložba umjetnina u organizaciji Udruge ratnih veterana Domovinskog rata “Crne mambe“ i Udruge specijalne jedinice policije “Barun“, koju je otvorio zamjenik oroslavskog gradonačelnika Augustin Flegar. Kulminacija izložbe bit će u prosincu, kada će se održati aukcija umjetnina, a ostvareni prihod bit će doniran za liječenje hrvatskih branitelja. Također, u prostorijama Udruge umirovljenika postavljena je izložba ratnih fotografija Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i Udruge specijalne policije “Barun“. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba