“CHTEF ZAGORSKI CHEF” 18. LISTOPADA U TUHELJSKIM TOPLICAMA

DA VAM CURE SLINE: Za prestižnu titulu “najbolje zagorske kuhače”, borit će se sedam vrsnih kuhara – evo kojim jelima će pokušati osvojiti žiri

Objavljeno: 10.10.2018. zagorjeinternational

Za prestižnu titulu “Chtefa Zagorskog chefa” borit će se sedam vrsnih zagorskih kuhara, koji će pripremati glavna jela i deserte sa zadanim namirnicama – svinjskom koljenicom kao središnjom temom te zeljem, krumpirom i grožđem.
Željko Božiček iz Hotela “Matija Gubec” iz Stubičkih Toplice tako će za glavno jelo pripremati sporo pečenu svinjsku koljenicu na vareniku crne nohe, a za desert ražnjić od pohanog grožđa u pivskom tijestu.
Mislav Božić iz hotela & restorana Villa Magdalena, Krapinske Toplice, prezentirat će se “Jesenskom koljenicom” i desertom grojzd, a Mirko Ljubić iz restorana Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice, pripremat će glavno jelo pod nazivom “Plodovi Zagorja”, a za desert “Pod tuheljskim brajdama”.

Ocjenjivanje jela

Josip Bival iz Bluesun Hotela Kaj, Marija Bistrica, za glavno jelo imat će svinjsku koljenicu s lisnatim krumpirom i zeljem, a za desert “Tanjur s trsja”, dok će Petar Čukman i Denis Kožić iz Srednje ugostiteljske škole Zabok, pod mentorstvom Ivana Đurkina – Benkotića, spravljati glavno jelo – “Zagorsku štrucu s Jakobovim kapicama”, a za desert slatko zelje.
Marko Šturlan iz Punkt Beer Housea iz Mokrica, za glavno jelo će prezentirati pečenu svinjsku koljenicu i desert pod nazivom “Izabela”, dok će Jakov Mirt iz Termi Jezerčica iz Donje Stubice, žiri pokušati osvojiti glavnim jelom “Dođi mi na buncek” i desertom “Slatki tudum”.
Pobjedu će odnijeti kuhar koji će nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju. Posjetitelji će na manifestaciji moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali će moći i uživati u bogatom popratnom programu tijekom kojeg ih očekuju degustacije vina renomiranih zagorskih vinara: Bodrena – Borisa Drenškog, Vinarije Micak, Vinarije i Pansiona Vuglec, Vinogradarstva Sever, Vinogradarstva Zdolc, OPG-a Milivoj Prekratić.

Proizvodi OPG-ova

Moći će se probati i zagorski štrukli, koje će ispeći OPG Mladen Micak, zatim kolači spravljeni po receptima s tradicionalne manifestacije KZŽ “Babičini kolači”, koje će pripremiti bakice Mirica Sinković, Zdenkica Ljubić i Božica Lacković. Farma Krog ponudit će kozji sir i mlijeko, OPG Krog i OPG Curiš zagorski bagremov med, OPG Cesarec bučino ulje, a Mesnica Borošak suhomesnate delicije.
Manifestacija će se održati u četvrtak, 18. listopada u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama, s početkom u 12 sati. (ib)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba